pigi 0 Napisano 1 Lipca 2007 Panowie powiedzcie jak najłatwiej wyjąć pompe podnośnika z ciapka bo jeszcze tego nie robłem z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 1 Lipca 2007 musisz odkręcić pokrywę tylnego mostu z całym podnośnikiem - do niej od dołu przykręcona jest pompa. Założenie to dopiero problem żeby niczego nie uszkodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 1 Lipca 2007 kserkses-dlaczego uwazasz ze zalozenie to problem?? zalozenie pompy,a pozniej calego podnosnika nie jest wcale takie trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 1 Lipca 2007 kserkses-dlaczego uwazasz ze zalozenie to problem?? zalozenie pompy,a pozniej calego podnosnika nie jest wcale takie trudne Tys prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 1 Lipca 2007 kserkses-dlaczego uwazasz ze zalozenie to problem?? zalozenie pompy,a pozniej calego podnosnika nie jest wcale takie trudne Tys prawda. Trudne to nie jest wcale , ale ciężkie to ustrojstwo , najlepiej mieć kogoś do pomocy , choć bywało że zakładałem to sam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 1 Lipca 2007 malorolny2 mojego podnosnika raczej Bys sam nie wrzucil....mam wersje eksportowa i jest co podniesc,jeszcze trzeba dzwigienke na koniec srubokretem nastawic tak wiec...u mnie potrzeba min. dwie osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pigi 0 Napisano 1 Lipca 2007 dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 1 Lipca 2007 jeśli zakładasz bez ruszania pompy to nie ma problemu, ale tak to może być problem z króćcem ssawnym. Zawsze zakładam sam, a troszkę to waży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 1 Lipca 2007 malorolny2 mojego podnosnika raczej Bys sam nie wrzucil....mam wersje eksportowa i jest co podniesc,jeszcze trzeba dzwigienke na koniec srubokretem nastawic tak wiec...u mnie potrzeba min. dwie osoby Masz C -335 zgadza się ? Masa ciągnika większa od C -330 o 100 kg właśnie przez inny podnośnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 1 Lipca 2007 jeśli zakładasz bez ruszania pompy to nie ma problemu, ale tak to może być problem z króćcem ssawnym. Zawsze zakładam sam, a troszkę to waży. Zgadzam się w pełni . Potrzeba idealnie ustawić kąt , oraz właściwie wkręcić kolanko żeby wszystko wskoczyło tam gdzie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 2 Lipca 2007 rozkrecenie pokrywy sciagniecie i zalozenie spowrotem to raptem 20 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 2 Lipca 2007 co jakis czas rozbieram gdyz ulegaja zniszczeniu oringi w deklu pompy po wymianie chodzi jak nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 2 Lipca 2007 malorolny2 dokladnie jak napisales mam c-335 i dlatego ze podnosnik jest ciezszy zwiekszyla sie masa calego ciagnika. ale nie tylko bo jeszcze dochodzi pare dupereli w tylnym moscie ale to dotyczy wszystko podnosnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekvts 0 Napisano 2 Lipca 2007 Czy ktoś mołby mi poradzić dlaczego ze sprężarki pryska olejem przez taki mały otworek. Otworek jest na przeciw kolektora wydechowego i troche mnie martwi że pryska dość dużo na rozgrzany kolektor wydechowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 3 Lipca 2007 moze masz po prostu za duzo oleju?? chociaz....u kolegi kiedy pierscienie sie wysluzyly tez tam lecial olej. robilo sie podcisnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommy66692 0 Napisano 3 Lipca 2007 Zatkaj czymś.Ja tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcian 0 Napisano 3 Lipca 2007 to jest otwór do bagnetu (miarki oleju) a zarazem korka a jak tego nie masz to poprostu czymś musisz to zatknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 4 Lipca 2007 marcian....pierwsze slysze zeby miarka oleju w sprezarce do 330 znajdowala sie z tylu sprezarki,czyli przy kolektorze albo ja jestem inny albo ktos pisze glupoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekvts 0 Napisano 4 Lipca 2007 to nie jest otwór od bagnetu, rozebrałem sprężarke i wszystko wydaje się ok, pierścienie nie zjechane, sprubóje wkręcić w otwór kawałek śrubki chyba nie powinno się nic stać, najwyżej bagnetem wybije jak zrobi się jakieś cisnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommy66692 0 Napisano 4 Lipca 2007 W mojej c-330 zawsze jest patykiem zatkane i nic sie nie dzieje.Tak musi być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nstkp 0 Napisano 5 Lipca 2007 Jak olej tryska to tylko przez pierscienie, innej drogi tam nie ma, a poza tym skoro chcesz zatkac otwór to czemu jej nie rozłączysz jak nie jest ci potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 5 Lipca 2007 Czy ktoś mołby mi poradzić dlaczego ze sprężarki pryska olejem przez taki mały otworek. Otworek jest na przeciw kolektora wydechowego i troche mnie martwi że pryska dość dużo na rozgrzany kolektor wydechowy ?Odpowiedź jest b. prosta. W sprężarce jest wykorbiony wał, który obraca się poruszając tłok. Obracając się uderza w lustro oleju. Jest to smarowanie rozbryzgowe. Jeżeli mocno -przeszkadza proponuje zatkać, można nawet palcem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 5 Lipca 2007 pryska i musi pryskać, bo jest tam smarowanie rozbryzgowe, a ten mały otworek to odpowietrzxnik.żeby pryskało jak najmniej to musi być sprawna sprężarka (cylinder, tłok, pierścienie ) i żeby oleju nie było zbyt dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 5 Lipca 2007 Czy ktoś mołby mi poradzić dlaczego ze sprężarki pryska olejem przez taki mały otworek. Otworek jest na przeciw kolektora wydechowego i troche mnie martwi że pryska dość dużo na rozgrzany kolektor wydechowy ?Odpowiedź jest b. prosta. W sprężarce jest wykorbiony wał, który obraca się poruszając tłok. Obracając się uderza w lustro oleju. Jest to smarowanie rozbryzgowe. Jeżeli mocno -przeszkadza proponuje zatkać, można nawet palcem. He he he he ! Popieram ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rysiek B. 0 Napisano 7 Lipca 2007 Mam pytanie:Czy C-330 poradzi sobie w prasie zwijającej i jaka prasa byłaby najbardziej optymalna?W kostkującej to pracowałem,ale co do zwijającej ton nie wiem, może ktoś próbował.Pozdrawiam.Rysiek B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach