andrzej645 0 Napisano 13 Listopada 2011 Jakie będą objawy gdy nawali pompa paliwowa .Bo ja mam takie że jak np, ma ciężko ciągnik w orce nagle zaczyna słabnąć i zaczyna pracować na 3 cylindry jak nie zatrzymam ciągnika to zgaśnie ,jak wyłączę bieg to zacznie się zbierać .Dodam ze owa usterka stała się wczoraj po pierwszym przymrozku -9 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 13 Listopada 2011 Wymień filtry przedmuchaj przewody paliwowe od pompki paliwa do pompy wtryskowej sprawdź wtryski zobacz jeszcze pompkę paliwa może wodzik napędowy się wytarł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 13 Listopada 2011 Filtry to zmieniłem i żadnych postępów jutro spuszczę olej napędowy ze zbiornika przeczyszczę kranik zobaczę czy coś pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 13 Listopada 2011 Pompa paliwowa siada powoli zobacz tom pompkę paliwowom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 13 Listopada 2011 Zastanawia mnie jeszcze to że stało się to po pierwszym mrozie paliwo kupowałem około miesiąca temu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 13 Listopada 2011 Jeszcze zależy na jakim paliwie jeździsz? Letnim czy zimowym? bo przy niskich temperaturach wydziela się parafina. A jak Ci pali jak jest zimny bez problemu czy musisz go długo kręcić rozrusznikiem? Jak są problemy z paleniem i kopci będzie słaby to leją wtryski i ma słabe ciśnienie na pompie wtryskowej. Wówczas musisz dać do remontu pompę i do ustawienie wtryski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 13 Listopada 2011 Paliwo kupowałem miesiąc temu wtryski były zmieniane rok temu bo lały i ciężko palił a teraz pali ok tylko są momenty że mu brakuje mocy zacznie pracować tak jag by na 3 cylindry ,wyrzucę na luz gaz max i wejdzie w obroty i chodzi równo ale nie kiedy nic nie da dodanie gazu na luzie po prostu zagaśnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 13 Listopada 2011 Raczej stawiam na zapowietrzanie się układu a powietrze jak ciągnie to na odcinku od baku do pompk i zobacz na kraniki. Przedmuchaj i zobaczysz. Sprawdz też filtry bo możliwe że zalepiły sie parafiną jak napisał kolega 28kolo197. Nie wydaje mi sie żeby to siadała pompa wtryskowa. Zasilająca mozliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 13 Listopada 2011 wszystkie objawy jednak wskazuja na filtry paliwa,choc piszesz ze wymieniles,jesli masz bio-dizla to czym predzej spusc i ponownie wymien filtry. mialem raz tak u siebie, az policja mnie zatrzymala jak jechalem, ale skonczylo sie tylko na zyczliwym zainteresowaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 14 Listopada 2011 Zwykły on tankowałem a filtry zmieniłem idę brać się za rozkręcanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 14 Listopada 2011 Sukces w kraniku był jakiś syf ,patyczek długości 2cm dzięki wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach