Skocz do zawartości
andrzej645

Objawy awarji popmpy paliwowej w C-360

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie będą objawy gdy nawali pompa paliwowa .Bo ja mam takie że jak np, ma ciężko ciągnik w orce nagle zaczyna słabnąć i zaczyna pracować na 3 cylindry jak nie zatrzymam ciągnika to zgaśnie ,jak wyłączę bieg to zacznie się zbierać .Dodam ze owa usterka stała się wczoraj po pierwszym przymrozku -9 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień filtry przedmuchaj przewody paliwowe od pompki paliwa do pompy wtryskowej sprawdź wtryski zobacz jeszcze pompkę paliwa może wodzik napędowy się wytarł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filtry to zmieniłem i żadnych postępów jutro spuszczę olej napędowy ze zbiornika przeczyszczę kranik zobaczę czy coś pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie jeszcze to że stało się to po pierwszym mrozie paliwo kupowałem około miesiąca temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zależy na jakim paliwie jeździsz? Letnim czy zimowym? bo przy niskich temperaturach wydziela się parafina. A jak Ci pali jak jest zimny bez problemu czy musisz go długo kręcić rozrusznikiem? Jak są problemy z paleniem i kopci będzie słaby to leją wtryski i ma słabe ciśnienie na pompie wtryskowej. Wówczas musisz dać do remontu pompę i do ustawienie wtryski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paliwo kupowałem miesiąc temu wtryski były zmieniane rok temu bo lały i ciężko palił a teraz pali ok tylko są momenty że mu brakuje mocy zacznie pracować tak jag by na 3 cylindry ,wyrzucę na luz gaz max i wejdzie w obroty i chodzi równo ale nie kiedy nic nie da dodanie gazu na luzie po prostu zagaśnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej stawiam na zapowietrzanie się układu a powietrze jak ciągnie to na odcinku od baku do pompk i zobacz na kraniki. Przedmuchaj i zobaczysz. Sprawdz też filtry bo możliwe że zalepiły sie parafiną jak napisał kolega 28kolo197. Nie wydaje mi sie żeby to siadała pompa wtryskowa. Zasilająca mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie objawy jednak wskazuja na filtry paliwa,choc piszesz ze wymieniles,jesli masz bio-dizla to czym predzej spusc i ponownie wymien filtry. mialem raz tak u siebie, az policja mnie zatrzymala jak jechalem, ale skonczylo sie tylko na zyczliwym zainteresowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi