andrzej2110 0 Napisano 2 Czerwca 2007 ja miałem problem z rotacyjno bo mi podnosiło tył a przud prawie nie. Wystarczyło tylko odpowiednio dobrać otwory do podpinania przy ciągniku i kosiarce. Teraz mi przud troche bardziej podnosi niż tył i o to mi chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 2 Czerwca 2007 Jeszcze możesz zamienić dolne mocowania. Wtedy będzie się niżejprzypinać dolne cięgna. Zrub fote podpiętego do ciągnika opuszczonego i podniesionego do końca. Wyślij na mejla lul na af. fotke zrób prostopadle do osi podłużnej ciągnika tak aby dobrze było widać podnośnik i koniec karuzeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 2 Czerwca 2007 narazie mam nie podczepiony jak podczepie to zrobie foty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 3 Czerwca 2007 Ja mam taki sam kozioł w zgrabiarce DF i jest ok przewraczas zetorem czy MF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 3 Czerwca 2007 Narazie próbowałem zetorem, jak była mokra swieżo po deszczu trawa to czasmi było słychac że cos robi:)Pózniej spróbuje 3512 ale nie wiem czy bedzie dawał rade , ale mysle ze poradzi sobie. Tylko ze w zgrabiarce nie trezba az tak ustawiac jak w przetrzasaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 7 Czerwca 2007 Porobiłem troche fotek 7341 + przetrzasacz. Narazie radze sobie tak ze do transportu uzywam najniższego otworu dla łacznika wciagniku, a do pracy najwyzszego i łacznikiem juz nie krece Ale i tak to nie jest rozwiazanie obczajcie sobie fotki w moim albumie http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?automodule=gallery&req=user&user=37&op=view_album&album=108 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 11 Czerwca 2007 bialy2005 a jak sprawdza się ta zgrabiarka felli??? Jak to sobie radzi z trawą w porównaniu do polskiej "siódemki" ??? Bo akurat mam okazję taką kupić i nie wiem jak to się sprawdza w praktyce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Czerwca 2007 jest super w kiszonce nie ma porówania i w siane tez jest bardzo dobrtze. o wiele szybciej sie zgrabia, ale potrzebny ciagnic z mocnym podnosnikeim zmoja TS 415 DN 3512 to ledwo podnosi az pompa klekocze cały czas. Bardzo ładnie zgrabia. P.S. gdzie mozna dokupic plandeke do zgrabiarki Fella, bo u mie jest polowa urwana i teraz zrobilem prowizorke od pasowej dołozylem, ale na 2 skos trzeba to zrobic jak nalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 12 Czerwca 2007 pojedz do jakiej firmy gdzie szyją firanki do naczep, może jakie ścinki mają i ci dadzą za pare groszy, no chyba że zrobią ci na wymiar z nadrukiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Czerwca 2007 no nieznam w okolicy zadnej takiej firmy ale dobry pomysł podsunołes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio31 0 Napisano 13 Czerwca 2007 @bialy2005przeciez lukow to male zaglebie firm transportowych wiec zapewne znajdziesz gdzes firme ktora zajmuje sie naprawa plandek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 13 Czerwca 2007 bardzo mozliwe, tylko ja poprosty nie jestem w tym temacie obeznany bede musiał sie popytac znajomych co maja tir-y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 27 Czerwca 2007 Luke16c jeśli masz zamiar zamienić poczciwą "7" na "karuzelkę" to się nie zastanawiaj ani chwili. Ja swojego 3-m. Fahra od biedy ciągam "30" ale lepiej się sprawuje z C-360 - ze względu na wysokość i szybkość podnoszenia. Jakość grabienia bez porównania - zwłaszcza, że większośćpastwisk mam na zboczach, gdzie "7" odwracało na drugą stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 24 Sierpnia 2007 http://www.inventor-mokobody.pl/html/przetrzasark_zgrabiarka_ciagnikowa.html Co sądzicie o tej zgrabiarce na 9 gwiazd, za taką szerokośc roboczą 4,5 tyś to chyba nie wygórowana cena, tylko czy taki długi na małych kułkach nie będzie ściągac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio55 0 Napisano 25 Sierpnia 2007 Mam pytanie do użytkowników przetrząsarki Fella Mój znajomy kupił przetrząsarkę Fella 4-o gwiazdową z ruchomym kozłem , składaną do tyłu . Podchodzi do niej jak pies do jeża , boi się cokolwiek ruszyć .Konkretnie chodzi o regulację kuł . Jest tam kilka pozycji ustawień , jedno na pewno jest swobodne ( koła obracają się swobodnie wokół osi ) , a do czego są pozostałe ustawienia Do czego służy bolec na wierzchu kozła (obok uszu do mocowania łącznika Czekam niecierpliwie na odpowiedź ( właściwie to siano czeka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 Bodzio55 wejdź może na stronę http://www.poettinger.pl i zobacz tam instrukcję obsługi, może są podobne rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio55 0 Napisano 27 Sierpnia 2007 Dzięki To jest to Teraz wiem z czym to się je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 28 Sierpnia 2007 http://www.inventor-mokobody.pl/html/przetrzasark_zgrabiarka_ciagnikowa.html Co sądzicie o tej zgrabiarce na 9 gwiazd, za taką szerokośc roboczą 4,5 tyś to chyba nie wygórowana cena, tylko czy taki długi na małych kułkach nie będzie ściągac?U mnie w okolicy jest kilka takich, tylko, że ''7''. Nawet niedawno sąsiad jedną kupił. Pewnie wiesż, że tam gdzie trafisz na '' gołą '' ziemię wszystko się zgrabia do wałka. Czy będzie ściągac to nie wiem, ale '' 7 '' konstrukcyjnie takie same jak te z Inventoru są napewno lepszymi konstrukcjami ( te akurat rzadko kiedy ściągają z jednej strony na drugą ) niż te z jedną rurą nad gwiazdami ( chyba wiecie jaki mam na myśli ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 2 Września 2007 Za to lubię poettingera, że nie ukrywa (i nie żąda zapłaty) za instrukcje obsługi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 30 Października 2007 a jak z firmą stoll???? I jak się sprawuje ten model STOLL R 315 DS ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 3 Listopada 2007 Ma ktoś jakiś filmik jak zgrabia jakaś zgrabiarka karuzelowa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 3 Listopada 2007 Na stronie MESKO jest do ściągnięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio31 0 Napisano 3 Listopada 2007 @Luke16na stronie korbanka wejdz w maszyny claasa i tam znajdziesz sporo filmikow min wlasnie z ze zgrabiarka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablooo 0 Napisano 12 Grudnia 2007 Czy są przetsąsarki czterokaruzelowe,którymi można formować jeden pokos?Jeśli tak to czy zdaje to egzamin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Grudnia 2007 takie cus nie istnieje Pamietac cos do wszytkiego tzn. do nieczego Ja kupiłęm na wiosne przetrzasrke 6 karuzeli 6,4m DF i zgrabiarke 4,15m Felli i jestem bardzo zadowolony z tego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach