Pablooo 0 Napisano 12 Grudnia 2007 Też wydaje mi się to dziwne ale jakiś gość co ściąga używki ze Szwecji coś takiego do trząsania i grabienia zachwalał mi przez telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUZI25 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Czy są przetsąsarki czterokaruzelowe,którymi można formować jeden pokos?Jeśli tak to czy zdaje to egzamin?Są bo widziałem kiedyś na pokazach i to całkiem ładnie pracowało, ale jakiej firmy to nie pamiętam!! Ale sprawdź Kronr i Sipme bo coś mi w głowie świta że byly zielone!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablooo 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Gość mówił,że jest na niej napis " PZ". Czy to może być coś z Vicona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łomżyniak 0 Napisano 16 Grudnia 2007 Bez jaj. Rzeczy których sprzedawcy obiecują, że będą one grabiły i przetrząsały, naprawdę niczego nie robią dobrze. Dodatkowo nie mam pojęcia jak technicznie miałaby wyglądać maszyna która robi jeden pokos za pomocą 4 karuzel i nie jest wielką typową zgrabiarką kilkunastometrową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 17 Grudnia 2007 Właśnie PZ miał model gdzie dwa wirniki, które względem siebie się ustawiało, służył do grabienia (jeśli były blisko siebie) lub do przetrząsania (wirniki rozstawione). Niedawno był podobny wystawiony na allegro ale nie mogę go znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 21 Grudnia 2007 2 wirnikiowe istnieja nawet polskie MESKO robło na wzór PZ czy KHUN ale 4 wirnikowe raczej nie to nie wykonalne technicznie przynajmniej takie jest moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 28 Grudnia 2007 dla zobrazowania o czym mówimy http://www1.traktorpool.de/suchen/detail.php?masch_id=670140# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robak333 0 Napisano 29 Lutego 2008 a jesli mam kosiarke 1.65m to jaka przetrzasarke powinienem se zapodac?? Taka na 4 karuzele bedzie dobra?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 2 Marca 2008 Jeśli będzie brała 3 X 1,65 to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 jak dobrze manewrujesz to łatwo policzyć ze szerokość przetrząsacza na 3 rzadki to najmniej 2x 1,65+ 0,5m rezerwy i będzie jeździło jak ta lala.- 3,8m min. chyba ze chcesz więcej obrabiać pola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 8 Marca 2008 I ile zaoszczędzisz na zakupie...??A ile potem stracisz na przewracaniu siana...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 8 Marca 2008 wiele osob koncentruje sie na kupowaniu używanych a nóz ma zdrowy egzemplarz na oku i sie zastanawia czy starczy szerokosci mu to napisalem tyle ile trzeba minimum by to trzasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 9 Marca 2008 a jesli mam kosiarke 1.65m to jaka przetrzasarke powinienem se zapodac?? Taka na 4 karuzele bedzie dobra?? ja też mam taką kosiarkę, a przetrząsam Class'em na 6 gwiazd. 5 pokosów bierze idealnie i jeszcze mały margines dla rozkojarzonego traktorzysty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 9 Marca 2008 ja po samaszu 2.10m rozrzucam DF 6.4m 6 gwiazd i 4 pokosy biore na styk trezba uważac żeby omijaka nie zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 11 Marca 2008 Na co zwrócić uwagę podczas zakupu zgrabiarki karuzelowej (jedno gwiazdowej) do siana Co jest najbardziej newralgiczne w takich zgrabiarkach????? Proszę o rady!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Marca 2008 rolki ( łozyska) sprawdz czynie ma dużego luzu ruszajac ramieniem i wypracowanie połaczen jesli sa ramiona składane do transportu. Widziłem tez kilka zgrabiarek z wyszczypanymi kołami zebatymi, ale tego nie zobaczysz a handlarze czesto poprostu napawaja i szlifierka katowa zeby wyrabiaja tak aby tylko chodziło. Poza tym maszyna bardzo prosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 12 Marca 2008 ja mam tajie pytanie co myslicie o przetrząsarce 6 gwiazdowej Deutz fahr coś podobnego do modelu KH3.64 albo nawet ten sam model? czy znajde na takie urzadzenie zaintresowanych (cena ze sprowadzeniem 5500zł do negocjacji) maszyna stoi w niemczech i jest zadbana, powinienem coś za taką cene ściągnąc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Marca 2008 takie cus cenia od 5 do 9 tys ja kupiłem rok temu za 6tys kh 2,64 hyrdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesaw 0 Napisano 15 Marca 2008 A jak się sprawuje zgrabiarka Fella? Czy ktos używa modelu ts 335 dn, 10 ramiennej? na dwóch kołach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 16 Marca 2008 Ja mam taką od roku ogólnie sprawuje się nieżle tylko że ja swoja kupiłem dośc tanio i zrobiłem remont kapitalny wszystkie podzespoły nowe i teraz jest jak nowa jak macie jakies pytania odnośnie tego modelu to prosze pytać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mgm211 0 Napisano 6 Maja 2008 WITAM CZY MA KTOŚ MOŻE PRZETRZĄSAŁE 4-KARUZELOWOM CLAAS VOLTO 540H LUB JAKĄŚ INNĄ CLAASA POPROSIŁ BYM O JAKIŚ KONTAKT BO MAM KILKA PYTAŃ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyczek_2 0 Napisano 23 Stycznia 2009 Witam.Jaki olej powinien znajdować się w przekładni zgrabiarki KUHN-a jedno wirnikowej?Mam taką na oku lecz jak to bywa z używkami napewno będzie brakować oleju więc myślę że należało by wymienić całkowicie na nowy tylko jaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Stycznia 2009 Spóść co jest i nalej nowej przekładniówki napewno się nie pogniewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 8 Maja 2009 Witam Posiadam w dobrej cenie katalogi części zamiennych do maszyn zielonkowych; zgrabiarek, przewracarek, przewracarko-zgrabiarek marki; JF-STOLLDEUTZ-FAHRCLAASPOTTINGERKatalogi są dostępne ca CD w formacie PDF. informacje;i.scibisz@interia.plGG 724235tel 698145380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacol 0 Napisano 9 Maja 2009 potrzebuję opony 3.50-8 do przetrząsarki.Nigdzie nie mogę kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach