karol89pp 0 Napisano 1 Grudnia 2011 witam. mam problem ze sprzęgłem w massey ferguson 3095. wymieniłem pompke na nową, na siłowniku wciskającym sprzęgło są nowe uszczelnienia, nigdzie nic nie leci, nie kapie. wszystko jest suche i nie ma zadnych wycieków,sprzęgło jest odpowietrzone a mimo to jak włączam bieg to podrywa do przodu lub do tyłu. dodam też ze jak odpowietrzam to nie leci z odpowietrznika z dużą prędkościa olej lecz tylko lekko poleci . A z tego co widziałem u znajomego to powinno ostro ,,siknąć olejem''. Czy gdzieś jest jakiś zaworek lub coś w tym stylu? czy może mieć winę kostka do której są podłączone węże hydrauliki nad silnikiem.czy tam sąjakies zaworki lub cos w tym stylu? prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 1 Grudnia 2011 witam. mam problem ze sprzęgłem w massey ferguson 3095. wymieniłem pompke na nową, na siłowniku wciskającym sprzęgło są nowe uszczelnienia, nigdzie nic nie leci, nie kapie. wszystko jest suche i nie ma zadnych wycieków,sprzęgło jest odpowietrzone a mimo to jak włączam bieg to podrywa do przodu lub do tyłu. dodam też ze jak odpowietrzam to nie leci z odpowietrznika z dużą prędkościa olej lecz tylko lekko poleci . A z tego co widziałem u znajomego to powinno ostro ,,siknąć olejem''. Czy gdzieś jest jakiś zaworek lub coś w tym stylu? czy może mieć winę kostka do której są podłączone węże hydrauliki nad silnikiem.czy tam sąjakies zaworki lub cos w tym stylu? prosze o pomocodpowietrzaj na zapalonym silniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol89pp 0 Napisano 1 Grudnia 2011 no to chyba wiadoma sprawa ze na zapalonym silniku sie to odpowietrza. nie napisałem tego bo to rzecz oczywista była. w takim razie co może być tego przyczyna ze nie chodzi to sprzęgło tak jak powinno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach