Technik rolnik 0 Napisano 28 Grudnia 2011 Witam Orinetuje się ktoś, czyją własnością jest rów melioracyjny pprzebiegający obok mojej działki? W ewidencji gruntów rolnych mam wyszczególnione wody ale nie wiem czyją on jest własnością?Czy moge go np. zasypać bez obawy o krzyki sąsiadów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 28 Grudnia 2011 jesli jest na mapie to nie mozna ,jak ma numer i jest na ortofotomapie zaznaczony ciagla linia to gminny,jesli przerywana to twoj a i tak nie mozesz zasypac, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 29 Grudnia 2011 Linia ciągła włączona w działke na geoportalu.Zasypać nie mozna a korzystac z tej wody do nawadniania stawu, robienie spietrzen do 1 metra itp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 30 Grudnia 2011 trzeba miec zezwolenie wodno-prawne w ilosci wody powyzej 5 m3 na dobe,a spietrzenie to budowla wodna-poszukaj w prawie wodnym, w necie znajdziesz bez trudu. wszystko zalezy jakich masz sasiadow i czy urzednikom w gminie chce sie po rowach chodzic, czy jest jakas spolka wodna-gdzies na odludziu to bym sie w biurokracje nie bawil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach