yenon10 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 ile kukurydze sieje sie na hektar/? siewnikiem zbozowum w odstępach lej 50cm??? prosze o szybką odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 Zależy od grubości nasienia. Swojo co miałem to była gróba i na 75 arów to 60 kg było mało. Musiałem dokupić i kupiłem drobniejszo i wtedy to 50kg/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 w tamtym roku ma mojej kukurydzy pojawił sie w kolbach jakis !grzyb!w kobie była jakas czarna substancja zamiast ziarna jak walczyc z tym grzybem???? pomocy!!! Zapewne miałeś głownie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 andrzej2110 siałes siewnikiem zbozowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 29 Kwietnia 2007 tak niżei jest link do foty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 1 Maja 2007 marcin82 a nie pokryło Ci kukurydzy śniegiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 1 Maja 2007 jak sie pozbywacie glowni bo w zeszym roku mialem doscsporo teg a i k ten co mi mlucil mowil ze mam najmniej w okolicy. Chcalbym sietego pozbyc a nie wiem za bardzo jak bo co roku tego dziadostwa przybywa: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 2 Maja 2007 przaczytaj ta skany z gazety co zamieściłem niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 2 Maja 2007 andrzej2110 a ty czym zaprawiasz przeciwł głowni??? ile kosztuje taki specyfik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 2 Maja 2007 niestety gazete mam od kilku dni a kukurydza już wschodzi. Zaprawiałem zaprawo od zboża. W następnym roku będe chciał użyć którejś z tych zapraw z gazety. Moze jeszcze będe dosiewał kukurydze bo coś seradela słabo wschodz i nie wiem czy nie posieje tam kukurydzy , ale to jeszcze nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Maja 2007 Chłopaki już wcześniej pisałem zaprawianie ziarna chroni siewki przed chorobami góra do 8 tygodni. Niekiedy nieco dłużej ale nigdy nie ochroni przed głownią do sierpnia, września. Jak wystąpią sprzyjające warunki (takie jak w zeszłym roku) to i w tym roku wystapi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 2 Maja 2007 A da się to czymś opryskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Maja 2007 Nieoficjalnie tubekonazolem ale jak wjechać jak kukurydza ma powyżej metra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 2 Maja 2007 Jest taki sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 2 Maja 2007 jakie nawozy i w jakich ilosciach stosujecie do podsiewu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gans 0 Napisano 2 Maja 2007 panowie kukurydza zalatwiona -szykujcie siewniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2007 Jest taki sprzęt Co sadowniczym pojedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 3 Maja 2007 Sam zobacz:http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?automodule=gallery&req=si&img=1825 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2007 To Twój wynalazek. Widziałem kiedyś podobny zrobiony na omacnicę miał prześwit 1,4m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 3 Maja 2007 ten mi się bardziej podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 3 Maja 2007 To Twój wynalazek. Widziałem kiedyś podobny zrobiony na omacnicę miał prześwit 1,4m. @ Grześ to nie wynalazek to zdjęcie zrobione na AR w Lublinie i ten ciągnik szczódłowy jest fabryczny a teraz stoji na dworze bo rozebrali hale maszyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 3 Maja 2007 To Twój wynalazek. Widziałem kiedyś podobny zrobiony na omacnicę miał prześwit 1,4m.To nie mój wynalazek, ale też podobno służy do zwalczania omacnicy (przynajmniej tak napisali w temacie o bezkowozach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 3 Maja 2007 jakie nawozy i w jakich ilosciach stosujecie do podsiewu?? ja daje 160kg/ha fosforanu amonu do siewnika350kg mocznika i250 kg soli potasowej pod brone i do zbiorów juz mam spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostrogaj 0 Napisano 7 Maja 2007 Powiecie mi czym macie zaprawone nasiona???? Ostatnio na topie jest Gaucho. Sporo wiary zaprawia Mesurolem. Jak to w polu wygląda????? Różnica w cenie jest spora. Może w przyszłym sezonie bedzie Poncho. Dużo tańsze i ponoć nie odbiega od Gaucha.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 7 Maja 2007 Ja w tym roku cydem zdobyłem mesurol W zeszłym roku nikt nie chciał tego sprzedać, więc kukurydza nie była zaprawiana w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach