benek-38 0 Napisano 27 Maja 2007 czy stosujecie nawozy zawierające cynk, bor, a jeżeli tak to jakie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 27 Maja 2007 jutro chce prysnąć kukurydze od chwastów a właściwie to od chwastnicy jednostronej ale czym?? Znacie jakieś dobre a tanie środki?? potrzebuje na jakieś 1,5ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polanek 0 Napisano 27 Maja 2007 na jednoliścienne to pokrop TITUSEM bierze też perz tylko że na hektar to wyjdzie coś ponad 100zł ale dokładnie nie wiem ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 28 Maja 2007 prysnołem Milagro 040 SC (153zł/l) też bieże perz. Titusa nie było akurat a koszt to około 200zł/ha pozatym nie na każdo odmiane kukurydzy można stosować. Mogłem jeszcze mocarzem ale musiał bym czekać na dosawe a koszt też około 200zł/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 28 Maja 2007 prysnołem Milagro 040 SC (153zł/l) też bieże perz. Titusa nie było akurat a koszt to około 200zł/ha pozatym nie na każdo odmiane kukurydzy można stosować. Mogłem jeszcze mocarzem ale musiał bym czekać na dosawe a koszt też około 200zł/hwłaśnie sprawdziłem i mocarz nie jest na kukurydze ani na jednoliściene. coś sioę sprzedawcy pomyliło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 28 Maja 2007 A czy perz to przypadkiem nia zalicza sie do jednoliściennych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 28 Maja 2007 Tak,do jednoliściennych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris 0 Napisano 28 Maja 2007 kukurydza też do jednoliściennych, tak jak inne zboża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 28 Maja 2007 prysnołem Milagro 040 SC (153zł/l) też bieże perz. Titusa nie było akurat a koszt to około 200zł/ha pozatym nie na każdo odmiane kukurydzy można stosować. Mogłem jeszcze mocarzem ale musiał bym czekać na dosawe a koszt też około 200zł/hwłaśnie sprawdziłem i mocarz nie jest na kukurydze ani na jednoliściene. coś sioę sprzedawcy pomyliło Pewnie pomyliliście z maistrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 29 Maja 2007 kukurydza też do jednoliściennych, tak jak inne zboża Kukurydza to nie jest jednoliścienne bo to nie zboże, to raz A dwa to mocarz jest w końcowej fazie rejestracji i za rok będzie rejestrowany w kukurydzy w tym roku poprostu nie zdążyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Maja 2007 Przecież kukurydza to jednoliścienna roślina poleć graminicydem to zobaczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 29 Maja 2007 Kukurydza to nie zbożeSkąd takie nowiny bierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 29 Maja 2007 Kukurydza to nie zbożeSkąd takie nowiny bierzesz?Jakie nowiny?? Kukurydze zalicza się do traw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 29 Maja 2007 A do traw zaliczają się również zboża Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Maja 2007 Dzisiaj prysnołem titusem a z pół godziny wylazła chmura i polało , musze 2x pryskać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 29 Maja 2007 Panowie w skrócie mówi się w niektórych rejonach że kukurydza to zboże i że należy do jednoliściennych , jednak jest inaczej. Do dziś nie udało się naukowcom znależć dzikiej formy przodka kukurydzy(uprawiali ją już Aztekowie ale nie wiadomo skąd ją mieli) Badania archeologiczne pozwalają stwierdzić, że kukurydza była uprawiana na płaskowyżu meksykańskim już siedem tysięcy lat temu. Nie odnaleziono dzikiej formy kukurydzy, nie wiadomo czy wyginęła, czy też nigdy nie istniała?Dzięki jej niezwykłym cechom nie można jej przypisać do jakiejkiolwiek klasyfikacji dlatego traktuje się ja jako zboże lub wyszczególnia osobno jako kukurydze.Nie ma rośliny od jakiej pochodzi (napewno nie są to trawy choć są przypuszczenia że została sztucznie stworzona w drodze krzyżowania i selekcji teosinte - dziko rosnącej trawy z rodzaju Zea tyle że nie można tego w żaden sposób udowodnić) . Jest to roslina niezwykła, nie ma drugiej takiej rośliny w przyrodzie która rośnie w taki sposób, dającej takie plony i mającej tak wszechstronne zastosowanie jak kukurydza. Dla porównania powiem tylko że z Kukurydzą jest tak jak z piramidami nic do końca nie jest wyjaśnione. Dlatego nie śmiejcie się tylko się bardziej zainteresujcie tematem Uprawiamy kukurydze już prawie 25 lat i trochę o niej wiemy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 1 Czerwca 2007 czym pryskacie kukurydze?? ja stosuje " TITUSA " i "MUSTANG" co o nich sądzicie i jaktam sie sprawują wasze preparaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 1 Czerwca 2007 W ubiegłym roku musiałem poprawiać po mustangu bo dużo chwastów odbiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 2 Czerwca 2007 panowie czy titus może spalić kukurydze?? moja zrobiła sie zółta i nie wiem co sie dzieje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 2 Czerwca 2007 panowie czy titus może spalić kukurydze?? moja zrobiła sie zółta i nie wiem co sie dzieje??Niektóre odmiany tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polanek 0 Napisano 5 Czerwca 2007 na ulotce pisze żeby nie kropić titusem kukurydzy cukrowej i nowych odmian ale jakich to nie piszą a jaką masz odmiane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 5 Czerwca 2007 http://kuk1.patrz.plhttp://kuk2.patrz.plhttp://kuk3.patrz.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 14 Czerwca 2007 lepiej teraz dolistnie nawozic kukurydze czy sypac granulaty??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoSS 0 Napisano 14 Czerwca 2007 ja znam taką zasadę : od rzywienia jest korzeń, a liście są od oddychania. więc ja bym sypnął mocznika w granulacie, a witamilkami (nawozy dolistne) możesz popryskać, a azot do ziemi. (wielkim plantatorem i znawcą nie jestem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 14 Czerwca 2007 lepiej teraz dolistnie nawozic kukurydze czy sypac granulaty???tylko dolistnie, granulatem możesz poprzypalać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach