Grześ 0 Napisano 1 Września 2010 ja dziś zaczołem siana 28 kwiecień dość twarde już nasiona mało masy dużo ziaren. Reszta siana 7 czerwiec to za 2 tygodnie mam zaplanowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 2 Września 2010 ja dziś zaczołem siana 28 kwiecień dość twarde już nasiona mało masy dużo ziaren. Reszta siana 7 czerwiec to za 2 tygodnie mam zaplanowane.tROCHĘ WCZEŚNIE.Zbierzesz ze 28-30% sm to max a powinno być 35-40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Września 2010 Na to nie patrzę bo dziś udało mi się tam posiać już rzepak a tak i tak nic więcej by tam nie urosło za wcześnie zasiana jak na ten rok. Resztę mam sianą w czerwcu to pod 3 m sięga i z 2 tygodnie będzie nabierać masy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 6 Września 2010 Witam mam pytanie ile sobie liczą sobie za ścieńcie hektara kukurydzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Września 2010 U mnie sieczkarnia 320 zł a transport po 80zł/ h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 7 Września 2010 umie liczą sobie 600zł za hektar od samego ciecia a z odbiorem dwa rozrzutniki 300zł dodatkowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Września 2010 Pewnie u was mała konkurencja. U mnie w gminie 3 jaguary 880 840 i 695 to może i cena taka chociaż i oni mają co jeżdzić więc jeszcze jeden mógłby być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 8 Września 2010 u nas za cały zestaw koles bierze 900zł sieczkarnia plus trzy rozrzutniki i ciągnik do ubijania ja sobie sam ubijam to 100zł mniej i za każdy rozrzutnik jak dałbym swuj to terz po stówce urwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 8 Września 2010 w naszym rejonie nie braku ie sieczkarni są i tacy co bioro po 450zł ale są nie słowni . Tylko obiecując że przyjadą a tylko odwlekając w czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik123456789 0 Napisano 5 Października 2010 zaczęliście kosić już kukurydze na ziarno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 7 Października 2010 Ja zacząłem w poniedziałek odmiana Ravello wilg. 33% plon ok. 7.5 T/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 7 Października 2010 suchej czy mokrej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerzymichalak 0 Napisano 13 Października 2010 Po ile jest kukurydza mokra? Kujawsko-Pomorskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwapik 0 Napisano 13 Października 2010 Na portalu uprawyekologiczne.pl kiedyś widziałem taką zakładke z aktualnymi cenami ale teraz nie moge znaleźć? Może mi ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik24 0 Napisano 24 Października 2010 Jak tam ceny mokrej kukurydzy na podkarpaciu? Bo plony chyba słabsze niż w zeszłym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 24 Października 2010 nikt mokrej jeszcze nie sprzedawał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 24 Października 2010 hima spytkowice 31% -47 zl dc w srode taka byla cena-wieksze ilosci,u nas plony dobre,oczywiscie na tym co zostalo po powodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 24 Października 2010 47zł netto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 26 Października 2010 Panowie kisicie może ziarno kukurydzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekvts 0 Napisano 29 Października 2010 koledzy piszcie jak odmiany plonowały w tym roku i wilgotność, takie informacje są bardzo pomocne dla wielu czytelników przy wyborze odmian na przyszłe zasiewy, sezon kukurydziany w pełni a tu tylko kolega szopen się pochwalił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 29 Października 2010 netto czy brutto to nie wiem ,nie dopytywalem sie dokladnie kolegi,ja nie sprzedaje bo z innymi zbozami kiepsko. z jednostki 60 tys nasion 2,5 zbiornika bizona rekorda-odmiana anjou z rumunii,troche dziwna bo kolby plasko zakonczone jak dluto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 31 Października 2010 Koszenie i suszenie już zakończone. Plony generalnie niższe niż w ubiegłych latach ale nie jest źle biorąc pod uwagę cenyRavello 7 T suchej przy 30 % ale koszone 5-10 K13 7.5 T ale wilgotność przy koszeniu 36 %H32 tylko 5T na słabej ziemi i porażone głownią, wilgotność przy zbiorze 38%Eco na sucho 7,5 T ale wilgotność ok 25 października 33%Salgado koszone ok 28 października miało tlko 30% i plon suchej 8T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 5 Listopada 2010 Jakie są ceny suchej kuku u Was?W moich okolicach:najsuchsza 14% - 750złnajbardziej mokra 45% - 285złKolega wcześniej pisał, że przy wilgotności 31% - 470zł, nie pamiętam dokładnie ale u mnie coś koło 500zł.Ceny oczywiście netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazyl 0 Napisano 10 Listopada 2010 Mi kukurydza Jawor sypneła 7,5 tony ale mokrej od 25%-28%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 11 Listopada 2010 Panowie. Potrzebuję pług do orania kukurydzy na ziarno taki żeby się nie zapychał. Jakimi pługami orzecie kukurydzę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach