Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ja dziś zaczołem siana 28 kwiecień dość twarde już nasiona mało masy dużo ziaren. Reszta siana 7 czerwiec to za 2 tygodnie mam zaplanowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja dziś zaczołem siana 28 kwiecień dość twarde już nasiona mało masy dużo ziaren. Reszta siana 7 czerwiec to za 2 tygodnie mam zaplanowane.

tROCHĘ WCZEŚNIE.

Zbierzesz ze 28-30% sm to max a powinno być 35-40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to nie patrzę bo dziś udało mi się tam posiać już rzepak a tak i tak nic więcej by tam nie urosło za wcześnie zasiana jak na ten rok. Resztę mam sianą w czerwcu to pod 3 m sięga i z 2 tygodnie będzie nabierać masy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie u was mała konkurencja. U mnie w gminie 3 jaguary 880 840 i 695 to może i cena taka chociaż i oni mają co jeżdzić więc jeszcze jeden mógłby być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas za cały zestaw koles bierze 900zł sieczkarnia plus trzy rozrzutniki i ciągnik do ubijania ja sobie sam ubijam to 100zł mniej i za każdy rozrzutnik jak dałbym swuj to terz po stówce urwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w naszym rejonie nie braku ie sieczkarni są i tacy co bioro po 450zł ale są nie słowni . Tylko obiecując że przyjadą a tylko odwlekając w czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hima spytkowice 31% -47 zl dc w srode taka byla cena-wieksze ilosci,u nas plony dobre,oczywiscie na tym co zostalo po powodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy piszcie jak odmiany plonowały w tym roku i wilgotność, takie informacje są bardzo pomocne dla wielu czytelników przy wyborze odmian na przyszłe zasiewy, sezon kukurydziany w pełni a tu tylko kolega szopen się pochwalił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

netto czy brutto to nie wiem ,nie dopytywalem sie dokladnie kolegi,ja nie sprzedaje bo z innymi zbozami kiepsko. z jednostki 60 tys nasion 2,5 zbiornika bizona rekorda-odmiana anjou z rumunii,troche dziwna bo kolby plasko zakonczone jak dluto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszenie i suszenie już zakończone. Plony generalnie niższe niż w ubiegłych latach ale nie jest źle biorąc pod uwagę ceny

Ravello 7 T suchej przy 30 % ale koszone 5-10

K13 7.5 T ale wilgotność przy koszeniu 36 %

H32 tylko 5T na słabej ziemi i porażone głownią, wilgotność przy zbiorze 38%

Eco na sucho 7,5 T ale wilgotność ok 25 października 33%

Salgado koszone ok 28 października miało tlko 30% i plon suchej 8T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są ceny suchej kuku u Was?

W moich okolicach:

najsuchsza 14% - 750zł

najbardziej mokra 45% - 285zł

Kolega wcześniej pisał, że przy wilgotności 31% - 470zł, nie pamiętam dokładnie ale u mnie coś koło 500zł.

Ceny oczywiście netto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi