ansu 0 Napisano 20 Lutego 2012 Zawartość PK mam b.wysoka szczególnie K. pH trochę zmienności będą łaty. Nie wiem czy znajdę siewnik z podsiewaczem, więc nawożenie na zapas pod następną uprawę. Mocno się zastanawiam ponieważ tak duży plon suchej masy pociąga za sobą duży ubytek składników pokarmowych w glebie.Zbiór odbiór po stronie biogazowni http://www.wikanabioenergia.pl/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Lutego 2012 Może to pomoże w wyborze odmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Lutego 2012 coś mi nie wyszło wstawiemie obrazka http://imageshack.us/photo/my-images/16/img002fsc.jpg/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PHPiotr 0 Napisano 1 Marca 2012 Witam wszystkich dla zainteresowanych środkami ochrony roślin w dobrych cenach zapraszam na allegro lub kontakt telefoniczny 509341788 lub e-mail piotrph1989@tlen.plPrzedsiębiorstwo Handlowe PIOTR Piotr Rawicki http://allegro.pl/hu...2175231751.htmlhttp://allegro.pl/granstar-ultra-sx-50-sg-240g-trend-0-5l-nie-chisel-i2175232098.html Mam więcej w ofercie środków ochrony roślin tylko reklamowo wystawilem na allegro huzara i granstara ultra. Preferuję sprzedaż poza systemem allegro ponieważ można opryski zakupić wtedy taniej, ponieważ do ceny nie jest doliczany 6zł+3% wartości sprzedaży np: Huzar Activ 5l bedzie kosztować 620zł+przesyłka kurier lub poczta polskaTowar mogę wystawić na portalu www.tablica.pl wtedy zainteresowanym wysyłam linki do ogłoszeniaSprzedaję również nawozy dolistne i odzież ochronną przed pestycydami maski, rękawice, kombinezonywww.zaopatrzenie.artBHP.pl Jeżeli jest ktoś zainteresownay innymi opryskami proszę o kontakt e-mail piotrph1989@tlen.pl lub telefonicznie 509341788 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pgroup 0 Napisano 5 Marca 2012 Po ile u Was Guardian, lumax i inne środki na kukurydzę? mocno poszło w górę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 12 Marca 2012 Cześć mam zamiar wysiać polifoskę 6 w siewie z nasionami pod rząd .Jak myślicie ,czy można tak zrobić ,bo zawsze siałem tylko fosfor ,a potas był rozsiany na całe pole . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 12 Marca 2012 Po ile u Was Guardian, lumax i inne środki na kukurydzę? mocno poszło w górę?dzisiaj zamawiałem Lumax, wyszedł niecałe 51 zł za litr ale w beczce 200l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pgroup 0 Napisano 12 Marca 2012 Po ile u Was Guardian, lumax i inne środki na kukurydzę? mocno poszło w górę?dzisiaj zamawiałem Lumax, wyszedł niecałe 51 zł za litr ale w beczce 200l. a z jakiej to firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 13 Marca 2012 Osadkowski tak sprzedaje ale nie wiem czy jeszcze jest bo wczoraj dzwonił i musiałem się szybko decydować bo schodził jak ciepłe bułeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pgroup 0 Napisano 13 Marca 2012 Jak ciepłe bułeczki - no dobra cena., ale ja wiem czy aż taki popyt mają, no chyba ze to ostatnie 200 L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pgroup 0 Napisano 13 Marca 2012 Osadkowski tak sprzedaje ale nie wiem czy jeszcze jest bo wczoraj dzwonił i musiałem się szybko decydować bo schodził jak ciepłe bułeczki. No mam propozycję z jednej firmy Lumax po 53zł/L - też opakowanie 200litrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doradca_sor 0 Napisano 13 Marca 2012 Mam więcej w ofercie środków ochrony roślin tylko reklamowo wystawilem na allegro huzara i granstara ultra. Preferuję sprzedaż poza systemem allegro ponieważ można opryski zakupić wtedy taniej, ponieważ do ceny nie jest doliczany 6zł+3% wartości sprzedaży np: Huzar Activ 5l bedzie kosztować 620zł+przesyłka kurier lub poczta polska Jeżeli jest ktoś zainteresownay innymi opryskami proszę o kontakt e-mail piotrph1989@tlen.pl lub telefonicznie 509341788 To ja Ci moge tego Huzara sprzedać za 570 zł bruto + wysyłka.... z tym ze zanim coś napiszesz to pomyśl....Kurier lub poczta? A od kiedy Poczta ma ADR ? To jest chemia ! Jesli chodzi o kuriera to tylko RABEN wchodzi w gre.... takie zagrywki są nielegalne drogi kolego.... a granstar ultra oddam Ci na -14% od cennika bo ta twoja cena jest mega.... zresztą cały cennik jest mega.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 18 Marca 2012 Szopen72. jakie masz sprawdzone odmiany z FAO 220-240 na średniej do lekkiej ziemii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Marca 2012 Jak nie będziesz miał co zrobić z qq we własnym zakresie to nie radzę siać bo większość ludzi przesiewa właśnie qq i cena będzie po 100zł za mokrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 18 Marca 2012 okolice Szamotuł firma co sprzedaje SOR mówi ze wielu nie chce się przekonać do kuku i ziarno nie schodzi aż tak jakby się można spodziewać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 19 Marca 2012 Szopen72. jakie masz sprawdzone odmiany z FAO 220-240 na średniej do lekkiej ziemii ?Najbardziej sprawdzona jest Eko KWSu siałem też H32 Pioniera ale jest podatne na głownie i przestałem. W zeszłym roku próbowałem D23 ale było wilgotniejsze niż ECO, próbowałem też N86 i przy FAO 270 była bardzo sucha. W tym roku dalej ją będę testował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Marca 2012 okolice Szamotuł firma co sprzedaje SOR mówi ze wielu nie chce się przekonać do kuku i ziarno nie schodzi aż tak jakby się można spodziewaćJak narazie ludzie szukają pszenicy i jęczmienia. Jak nie znajdą posieją qq. U mnie kwalifikatu w powiecie nie znajdziesz. A jak znajdziesz to nie wiedzą ile chcieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 20 Marca 2012 Grześ niegadaj że niema kwalifikatu przecież tak sypała w zeszłym roku kukurydza że szok, to chyba raczej chodzi o zrobienie małej paniki i dziabnięcie portwela rolników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 20 Marca 2012 Chodzi chyba o kwalifikat jęczmienia i pszenicy. Kukurydzy na razie jest dość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 20 Marca 2012 Ejj fakt tak sie kończy jak ktoś nieczyta ze zrozumieniem przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Asso 0 Napisano 20 Marca 2012 Witam! Potrzebuje porady, niestety przenzyto mi wymarzlo i zastanawiam sie nad kukurydza bo jesli posialbym cos jarego to raczej moge liczyc tylko na zwrot kosztow. Ziemia to 3a i 3b od dawna uprawiana w monokulturze pszenzyta. Na jesien sypnalem 300kg polifoski 4. Nie badana, ale na pewno jest kwasna bo ostatnie wapno widziala 3 lata temu. Pierwsze pytanie czy w ogole moge siac kukurydze jesli jesienia pryskalem tolurexem ? Nigdy nie sialem kuku, jaka odmiane radzicie na kwasna ziemie i jak mniejwiecej powinny wygladac zabiegi. Zaznaczam, ze w gre wchodza raczej w 100% nawozy sztuczne, mozliwe, ze bede mial dostep do gnojowicy (od swin w bezsciolkowym howie). W jakiej ilosci i jakim terminie moge to rozlac? Dziekuje Bardzo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 21 Marca 2012 Witam! Potrzebuje porady, niestety przenzyto mi wymarzlo i zastanawiam sie nad kukurydza bo jesli posialbym cos jarego to raczej moge liczyc tylko na zwrot kosztow. Ziemia to 3a i 3b od dawna uprawiana w monokulturze pszenzyta. Na jesien sypnalem 300kg polifoski 4. Nie badana, ale na pewno jest kwasna bo ostatnie wapno widziala 3 lata temu. Pierwsze pytanie czy w ogole moge siac kukurydze jesli jesienia pryskalem tolurexem ? Nigdy nie sialem kuku, jaka odmiane radzicie na kwasna ziemie i jak mniejwiecej powinny wygladac zabiegi. Zaznaczam, ze w gre wchodza raczej w 100% nawozy sztuczne, mozliwe, ze bede mial dostep do gnojowicy (od swin w bezsciolkowym howie). W jakiej ilosci i jakim terminie moge to rozlac? Dziekuje Bardzo ! Polecam odmianę EUROSTAR w zeszłym sezonie u sąsiadów plonowała rewelacyjnie ...sporo więcej od pozostałych ja też dzisiaj kupiłem tą odmianę ...zboża u nas są dobre ...może 5% wymarzło .Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
henio2 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 Nigdy nie uprawiałem kukurydzy dlatego proszę o poradę w ubiegłym roku był obornik 30 t i wiosną dałem 300 kg saletrzaku bo miało być pszenżyto niestety padło i chce przesiać kuku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 kukurydza lubi sobie podjesc wiec nawozu nigdy za duzo , walnij przedsiewnie mocznika, do siewnika polifoske ,potem poglownie saletre a nie saletrzak,siejesz poglownie saletrzak-wiedze rolnicza chyba z daleka omijasz[saletrzak zreszta to najdrozszy nawoz N w przeliczeniu na skladnik] jakies nawozenie dolistne.ilosci nawozow wg upodobania i stanu kieszeni-ale kukurydza to droga w uprawie,nawozeniu i opryskach roslina.jaka odmiana- roznice w plonowaniu sa tak niewielki ze to praktycznie bez znaczenia, ale ja polskich jakos nie sieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 kukurydza jest droga w uprawie? w tym sezonie chyba nie, nasiona tańsze od zbóż jarych, zabieg zasadniczo jeden, a nawożenie rzecz jasna musi zaspokajać potrzeby roślin, należy również zwrócić uwagę na potrzeby wodne - wody kukurydza potrzebuje bardzo dużo ale gospodaruje nią zgodnie z moją wiedzą najlepiej czyli na każdy kg masy potrzebuje jej najmniej; sialiście kiedykolwiek kukurydzę po zaoranym rzepaku, gdzie zastosowano butisan star? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach