Boniek30 0 Napisano 2 Maja 2012 ja pryskam G U A R D I A N CompleteMix wychodzi 140 zł na hato ja za 155zł i mam komplet z jednoliściennymi a na tam gdzie nie ma jednoliściennych pryskam samym Zeagranem 1,5L za 85zł Dla mnie 130 czy 160 nie gra roli ważne że pole czyste No to polecam Ci kolego Zeagran 1,5L + Titus 30gr ja robię 4-6 liści i jest czyściutko. Mam problem z rdestem i nic innego nie dawało rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2012 Weź samego majstra z przylepcem to zostanie tylko powój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Maja 2012 Kukurydza zasiana dziś i opryskana Lumaxem teraz niech rośnie Cześć kolego u nas w zakładzie opryskują kukurydzę od 3 do 6 listka Lumaxem .Dlaczego pryskałeś po siewie ??.W jakiej dawce stosowałeś Lumax??.Pozdrawiam. Pryskałem w tamtym roku po siewie i było czyściutko u mnie w okolicy wszyscy pryskają Lumaxem zaraz po siewie i jest ok dawka 3,5L na hektar Ale ten lumax nierusza jednoliściennych tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 3 Maja 2012 Weź samego majstra z przylepcem to zostanie tylko powój. zosatają też właśnie rdesty, komosa, rumiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2012 To coś sknociłeś bo u mnie tylko powój rósł po qq a reszta nawet rzepak padł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 3 Maja 2012 Innovate w mieszance jak najbardziej się sprawdza ale Mocarz odradzam to regulator wzrostu i może całkowicie zatrzymać wzrost kukurydzy. Mój szwagier zatrzymał ja na wyskości 1m ale mocarza stosuje się od 2 do 5 liści - może w tym jest klucz do uniknięcia efektów ubocznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Maja 2012 Kolega stosował w zeszłym roku tą mieszaninę koło 4 liścia i tylko psianka mu została. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boniek30 0 Napisano 3 Maja 2012 Innovate w mieszance jak najbardziej się sprawdza ale Mocarz odradzam to regulator wzrostu i może całkowicie zatrzymać wzrost kukurydzy. Mój szwagier zatrzymał ja na wyskości 1m ale mocarza stosuje się od 2 do 5 liści - może w tym jest klucz do uniknięcia efektów ubocznych On stosował gdzieś około 4-6 liścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 4 Maja 2012 Kukurydza zasiana dziś i opryskana Lumaxem teraz niech rośnie Cześć kolego u nas w zakładzie opryskują kukurydzę od 3 do 6 listka Lumaxem .Dlaczego pryskałeś po siewie ??.W jakiej dawce stosowałeś Lumax??.Pozdrawiam. Pryskałem w tamtym roku po siewie i było czyściutko u mnie w okolicy wszyscy pryskają Lumaxem zaraz po siewie i jest ok dawka 3,5L na hektar Ale ten lumax nierusza jednoliściennych tak?Perzu nie bierze tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 4 Maja 2012 Pryskal ktos kukurydze ktora gdzieniegdzie wschodzi lumaxem? chcialbym wykorzystac wilgotna glebe. boje sie by nie zrobic jej krzywdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Maja 2012 Nawet jak ma dwa trzy listki to można. Co do perzu to Lumax potrafi go nieźle przypalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 6 Maja 2012 u sasiadow kukurydza juz powschodzila-ciekawe jak bedzie w zimnych ogrodnikow,chyba ubiegly rok sie nie powtorzy-mnie to nie rusza na ciezkiej ziemi to szybko nie wzejdzie. na hurtowni zabraklo opryskow przedwschodowych- chyba nadprodukcja nas czeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ros1986 0 Napisano 8 Maja 2012 co sądzicie o takiej mieszance oprysku: Narval 040 SC 1,3l/ha + Mocarz 75 WG 0,2KG/ha stosował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ros1986 0 Napisano 9 Maja 2012 mam do was jeszcze jedno pytanie co to za chwast??? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/772778a325b80176.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
henio2 0 Napisano 9 Maja 2012 mam do was jeszcze jedno pytanie co to za chwast??? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/772778a325b80176.htmlhe he chaber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 9 Maja 2012 powiem wiecej (słowo zostało usunięte) chaber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Maja 2012 popryskalem lumaxem na wilgna glebe i powiem pole wyglada naprawde rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 12 Maja 2012 Wczoraj zakupiłem I N N O V A T E 240 SC i M O C A R Z 75 WG co sadzicie o takiej mieszance (Innowate ok 0,2l a Mocarza 0,1- poł dawki) bo widze na polu duzo prosa chwasty dwuliścienne narazie mało wiec trzeba jeszcze troche poczekać, kukurydza siana 28 kwietnia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arvense 0 Napisano 12 Maja 2012 pamietaj do tego 1 litr oleju , bardzo dobre rozwiązanie a Inovate to najlepszy geeryczny nikosulfuron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 15 Maja 2012 Co polecacie na chwastnice jednostronną (tanio i dobrze).A co na perz właściwy.Pewnie to samo tylko większe dawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 15 Maja 2012 Ja w tym roku kupiłem Narval 1litr- 90 zł, czy będzie dobry to się okaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisla 0 Napisano 16 Maja 2012 titus ze wschodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 16 Maja 2012 a co sadzicie o elumisie? ma troche perzu bylo pryskane na jesieni glifosatem tyle ze to pole 3 lata stalo i teraz znowu wychodzi gosc mi powiedzial ze 1 litr wystarczy ale ja nie wiem nie mam praktyki bo qq pierwszy raz sieje....perzu duzo nie ma ale troche sie trafia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 16 Maja 2012 Panowie moze ktoś spotkał sie z taką sytuacja ze kukurydza zle wschodzi a mianowicie ma wykształcone liscie ale pod ziemią i zamiera znalazłem też ziarno które ma korzenie ale kiełek zamiast iść do góry to idzie do dołu czym jest to spowodowane ?Dodam że nawóz był stosowany rzutowo i żadnych herbicydów jeszcze nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 17 Maja 2012 po czym to pole i czym było pryskane w zeszłym sezonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach