marek mf 0 Napisano 30 Października 2013 witam mam takie pytanie jeżeli qq miała po omłotach na przyczepie 23-24% i jak postała na przyczepach jakieś 12godz to mogła skoczyć na 33% jest taka możliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 30 Października 2013 Jej wilgotność nie wzrosła ale się zagrzała i niektóre mierniki pokarzą dużo większą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ros1986 0 Napisano 30 Października 2013 ja jeszcze poczekam moja ma fao 240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 30 Października 2013 Moja FAO 230 koszona 29-10-2013 22% plon kiepski 9 t/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 30 Października 2013 P9027 z FAO260 zbierana wczoraj 34%.Miałeś pewnie więcej odmian, jak ona plonowała w porównaniu do innych odmian? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 30 Października 2013 Lepiej od Sixxtusa FAO270 i suchsza o 3-4% na podobnej glebie 5-6 klasa. Nie miałem w tym roku N86 bo nie było tych nasion, a ona jest jeszcze lepsza na piachy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 30 Października 2013 To podobnie u mnie ta P9027 oddała więcej niż inne odmiany z fao 240-250, szkoda tylko że miałem wsiany jej tylko 1 worek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 3 Listopada 2013 dursban przed uprawąi działa? A praktykował ktoś zaprawienie ziaren prestige? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 3 Listopada 2013 ile Pionieery są drozsze w zakupie ? od reszty zachodnich i od reszty polskich.Byłem na doswiadczeniach poletkowych szukam zairnówki na zimne dołki oraz na piaski 5 klasy ale w kulturze -przedplon łubin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 3 Listopada 2013 mieliście omacnicę na multitopie? skończyłem zbiory ze średnią 7t/ha, co najdziwniejsze nawet eurostar wycięty w pień przez omacnicę już w sierpniu dał 8t/ha (stanowisko w najlepszej kulturze), resztę rozwaliła pogoda i zwierzyna, plon chwilowy na ocalałych odcinkach dochodził do 15t/ha, w przyszłym sezonie zasieję wyłącznie odmiany, które nie przyciągną omacnicy i będą charakteryzowały się wysokim fao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Listopada 2013 ile Pionieery są drozsze w zakupie ? od reszty zachodnich i od reszty polskich.Byłem na doswiadczeniach poletkowych szukam zairnówki na zimne dołki oraz na piaski 5 klasy ale w kulturze -przedplon łubinNa niektóre 500zł za jednostkę 80 000 nie starczy a inne poniżej 400zł kupisz. Wszystko zależy od odmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 3 Listopada 2013 co polecacie na mocna ziemie ale pozno nagrzewajaca sie z niskim fao tak zebym zasial pszenice w terminie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 3 Listopada 2013 ze średnim fao to najbardziej niezawodne są jednak kwsy, na dobre stanowisko ricardinio, z niskim fao nie można przesadzać, gdyż możemy stracić plon a wilgotność wcale nie musi być niższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Listopada 2013 co polecacie na mocna ziemie ale pozno nagrzewajaca sie z niskim fao tak zebym zasial pszenice w terminieZależy jakiej klasy ziemia, na 3 dobre by było stare Ravello, na 3/4 Laurinio KWSu, na 4/5 Ambrosini KWSu. Na gorsze nic o niższym FAO nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 4 Listopada 2013 ziemia dobra 3 ale dosc podmokla+byla laka.a moze cos z maisdura albo pioneera_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 5 Listopada 2013 Maisadura nie siałem, Pioneera sieję późne 250-270 FAO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Listopada 2013 Widziałem na dniach pola POMERI CS z Caussade niezła była kolba w porównaniu z innymi odmianami. Sam miałem Susann z SU i też miała nie bylejaką kolbę ale niestety późny azot ją zazielenił i poszła w kopiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Listopada 2013 susana w zeszłym roku dała mi 14t 32% wilg i dużo słomy do przyorania, miał ktoś ją na ziarno w tym roku jak wypadła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Listopada 2013 W zeszłym roku każda dało kupe słomy z w tym bez problemu poorałem. A zauważyliście w tym roku że SU słabo oczyściło nasiona. Jak kumpel mi siał to normalnie strzelały te drobiazgi co przeleciały przez otwory tarczek w siewniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danuss 0 Napisano 8 Listopada 2013 Czy porażenie grzybem ma wpływ na cenę kukurydzy mokrej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Listopada 2013 Jak narazie w Polsce mało kto to sprawdza jeśli nie widać gołym okiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agricurtor 0 Napisano 10 Listopada 2013 w tym roku u mnie najlepiej plonowała odmina Jawar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisla 0 Napisano 10 Listopada 2013 w tym roku u mnie najlepiej plonowała odmina Jawar co to za firma?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 11 Listopada 2013 JAWOR to Polska odmiana HR SMOLICE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ros1986 0 Napisano 16 Listopada 2013 QQ skoszone dzisiaj, plon 12,5t/ha, wilgotność 24-25%, odmiana LG 2244, cena 450zł +VAT +/- 12zł za procent. teraz dożynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach