danuss 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Witam Mam problem z suszarnia, a dokladniej z dołem pod suszarnia do ktorego wciaz nachodzi woda...niestety po paru miesiacach od uszczelnienia folią, kratownicą i wylewką betonową zaczela nachodzic woda. Myslalem o tym by zamontowac w dole metalowa oslone o wymiarach dołu jednakze wiazaloby sie to z podniesieniem suszarni co jest niestety dosc trudne i kosztowne z uwagi na to ze mam ją w magazynie pod dachem. Stąd moje pytanie - czy zna ktos jakis dobry sposob na uszczelnienie dołu jakims tanszym sposobem? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Witam.Z tego co się domyślam to chyba chodzi o wody podskórne(podsiąkowe).Wygląda na to że była żle wykonana izolacja przeciw wilgociowa(na etapie budowy). Jeżeli jest taka możliwość to proponuję położyć pod posadzką(podłogą) drenarkę i umożliwić odpływ wody,nie zaszkodziła by również drenarka opasowa w koło budynku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach