Skocz do zawartości
FJMARCEL

Pomoc przy wyborze ciągnika !!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem poszukuje ciągnika o mocy od 90 do 110 KM cena do 60 tys zł. rocznik tak od 1995 w górę. Na uwadze mam renault ares 550, 610, lub john deere seri 6300-6400. zetory ani ursusy nie wchodzą w grę. Może coś z nh lub case. Ciągnik służył by do orki , agregat uprawowo-siewny, transport. posiadam 2 gospodarstwa w odległości 10 km . Wymagania: średnie spalanie, komfort pracy, no i bezawaryjność. Jeżeli wysyłacie propozycje proszę o jakieś wskazówki dotyczące tych modeli(słabe punkty , miejsca ewentualnych wycieków, itp.). Prosze o doradę.

Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem jeszcze dodać że gospodarstwo jest na pagórkowatym terenie(możliwość zwodzenia)wiec kupować czwórkę na turbinie czy lepiej zwykła 6 .

Proszę o doradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś takiego.

JCB

http://otomoto.pl/jcb-fastrac-1115-A131325.html

Jeździłem w pracy większym modelem i w polu sprawował się bardzo dobrze. Co prawda nie orałem, tylko współpraca z talerzówką i z zestawem - agregat doprawiający i siewnik. Wedłóg mnie dobry uciąb, nawet kiedy jest mokro. Szybkie przejazdy między polami, średnie spalanie. Awaryjność- przez miesiąc codziennej pracy po 14 godzin- kalibracja skrzyni, siadł jakiś sterownik w EHR i wymiana łożyska na półosi.

Landini

http://otomoto.pl/landini-legend-130-A115288.html

Tego to znam tylko z widzenia i z rozmów ze znajomym. Nie narzeka, a nawet jest zadowolony. Ma już ten model od 4 lat i na Ursusa czy MTZ by nie zamienił. Spalanie sporo mniejsze od Ursusa "szóstki". W polu pracuje z pługiem Vogel&Noot 5+1 półzawieszany. No tylko że u nas są równe pola i średnio zwięzłe ziemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi