thug 0 Napisano 14 Lutego 2012 Panowie co może być przyczyną trzydziecha chodziła normalnie i po jakimś czasie zaczęła chodzić tak jakby dostawała coraz mniej paliwa aż w końcu zgasła sprawdziłem filtry drożność przewodów wszystko jest ok pompa wtryskowa niedawno regenerowana zastanawiam się czy to nie czasem pompka zasilająca ale podczas pompowania ręcznego ona podaje paliwo ale nie wiem czy to oznacza ze jest sprawna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 14 Lutego 2012 A brzęczy ci jak pompujesz pompką przelew paliwa. Jak nie to coś nie tak z drożnością. Koledze wciądło do węża paliwa kawałek taśmy izolacyjnej niby przedmuchał ale jak władował drut to dopiero się okazało. Zobacz czy wężyk nie popękał i nie łapie powietrza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 14 Lutego 2012 wężyk ok nie ma pęknięć znaczy nic nie brzęczy przy pompowaniu ale jak się dłużej pod pompuje to słychać jak paliwo leci przelewem ale w odstojniku było jakiś 3/4 pojemności a powinien być cały próbowałem go palić i jednocześnie pompować i to daje mizerny efekt tak jakby chciał załapać ale nic z tego bez pompowania zero odezwy odkręciłem też dekielek od wtryskowej podniosłem odprężnik i pokręciłem korbą sekcje się zacięły chodzą obie sprężyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 14 Lutego 2012 miało być sekcje się nie zacieły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 14 Lutego 2012 Witam.Może tym podpowiem Spróbuj odkręcić ten zaworek z boku pompy i zakręć rozrusznikiem z podniesionym odprężnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 14 Lutego 2012 o który zaworek dokładnie chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 14 Lutego 2012 Na filmie widać.Ten od ciśnienia(od przelewu) na pompce zasilającej.Jak go wykręcisz i uruchomisz rozrusznikiem to będzie widać ja podaje pompka zasilająca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 14 Lutego 2012 mówisz o zaworku zwrotnym który idzie z boku sekcji ? bo przy pompce zasilającej nie ma zadnych przewodów ciśnieniowych przecież Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 14 Lutego 2012 Dokładnie o ten zaworek chodzi o którym piszesz.On ma za zadanie utrzymać ciśnienie po stronie pompki zasilającej(jeżeli dobrze pamiętam to ok.1atm.). Nadmiar paliwa idzie na przelew.Jak go wykręcisz to nie będziesz miał ciśnienia ale będziesz widział jak podaje pompka zasilająca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 15 Lutego 2012 @tekmie powiedz jakie objawy mogą być jak ten zaworek jest uszkodzony znaczy jak np. sprężynka już straci swoje właściwości i słabo dociska kulkę do gniazda lub jak gniazdo będzie wyrobione lub uszkodzeniu ulegnie sprężynka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 15 Lutego 2012 Jakoś nie przypominam sobie własnego doświadczenia z tym problemem.Ale należy przypuszczać że jeżeli jest za niskie ciśnienie lub brak tego ciśnienia po stronie zasilania sekcji pompy wtryskowej to ciągnik będzie wykazywał brak mocy.Ale żeby być pewnym to należałoby w sprawnym ciągniku dla testu wymontować ten zaworek(kulkę,sprężynkę) i porównać pracę silnika z zaworem przelewowym i bez zaworu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach