agjol 0 Napisano 30 Czerwca 2006 Czy ktoś mi może powiedzieć ile razy mozna dostać decyję o przyznaniu dopłat do gospodarstw niskotowarowych zanim się dostanie pieniądze? Ja od marca dostałam już 3 decyzję że mój wniosek zostnie rozpatrzony i w ciągu 30 dni dostanę tym czy pozytywnie czy nie, ile jeszcze tych decyzji?????? Za każdym razem termin jest do 30 dni jak mija te 30 dni to dostaje kolejną decyzję że za 30 Czy są jakies przepisy które określaja terminy otrzymania decyzji i nastepnie pieniędzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 30 Czerwca 2006 dla nich nie ma żadnych terminów, przeciągają wszystko specjalnie aż się fundusze znajdą z innej puli bo te już poszły na coś innego i tak w kółko.a jeszcze lepiej jak minie termin składania wniosków.HAMSTWO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal56 0 Napisano 14 Lipca 2006 Rozpatrzenie mojego wniosku przekładano już kilkakrotnie. Ostatnio wyznaczono termin do końca lipca. Ciekawe co będzie dalej. Czy jeszcze ktoś czeka na decyzję? Czy w ostatnim czasie ktoś dostał pieniądze i ile Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Lipca 2006 na jesień dostaniesz odpowiedź teraz warszawa ma wakacje, przełożą jeszcze z dwa razy twój wniosek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoo 0 Napisano 19 Lipca 2006 Sprawa wygląda tak: nie ma kasy w Agencji więc po cichu zlecono wszystkim odwlekanie wypłat ile się da. Trzeba być maksymalnie upierdliwym, straszyć czym się da to jest szansa, że wkrutce wypłacą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoo 0 Napisano 19 Lipca 2006 Sorry, wkrótce miało być... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Lipca 2006 nie licz na to zobaczysz poczekasz do jesieni.jak ty masz coś zapłacić to musi być od razu a jak oni to kiedy chcą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tax-Ator 0 Napisano 22 Lipca 2006 Czy ktoś mi może powiedzieć ile razy mozna dostać decyję o przyznaniu dopłat do gospodarstw niskotowarowych zanim się dostanie pieniądze? Ja od marca dostałam już 3 decyzję że mój wniosek zostnie rozpatrzony i w ciągu 30 dni dostanę tym czy pozytywnie czy nie, ile jeszcze tych decyzji?????? Za każdym razem termin jest do 30 dni jak mija te 30 dni to dostaje kolejną decyzję że za 30 Czy są jakies przepisy które określaja terminy otrzymania decyzji i nastepnie pieniędzy? Szanowy kolegoZgodnie z KPA (na podstwie którego działa ta instytucja) w w/w sytucaji ARiMR ma 1 miesiąc, (a w trudnych przypadkach po uprzednim powiadominiu na piśmie ) 2 miesiące ...Obecne działanie ARiMR jest bezprawneWszystkich dotkniętych nieudolnością ARiMR proszę o wytoczenie pozwu cywilnego w sądzie (sprawa do wygrania w 100% - nieprzestrzeganie KPA i ustawy PROW-owej).Niech Ci mądrale nauczą się wreszcie co to jest KPA i że ono działa w 2 strony No ale filozofowie i plastycy (kierownicy ARiMR) nie bardzo odnajdują się w KPA ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 7 Sierpnia 2006 brawo;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 8 Sierpnia 2006 Ciekawe jak to jest ... [opis przypadku]:W Kuj-Pom rozpatrzenie MR dla kuzyna trwało 3 tygodnie. Pozytywne rozpatrzenie. Sam składałem papiery mojej rodzinie, i widziałem decyzję. Rozochoceni tym zrobiliśmy jeszcze jeden wniosek na MR (tym razem dla kuzynki) i tytaj nie było tak wesoło - czekalismy ... miesiąc. Tak - miesiąc. Województwo Wielkopolskie - sławne, gospodarne. Zrobiłem wniosek - treściowo i rzeczowo podobny. Po miesiącu - cisza. pod koniec drugiego, że rol_as musi pokazać, że spełnia wymogi dobrostanu zwierząt. Potem sprostowanie - nie musi składać bo ma gołe ha i zwierzaków nie ma. Po miesiącu że ... odłożone do rozpatrzenia w późniejszym terminie. A to Polska właśnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal56 0 Napisano 8 Sierpnia 2006 Dostałem odpowiedź: "Agencja nie może wydać decyzji administracyjnej [...]w terminie[...] z powodu spiętrzenia zadań realizowanych przez Biuro Powiatowe. Decyzje w powyższych sprawach wydawane są sukcesywnie, jednakże w tym przypadku decyzja zostanie wydana nie później niż do 30.09.2006r." itd., itp.Jest to już 4 takie pismo w tym roku. Jedno od drugiego różni sie tylko datą w nagłówku i datą rozpatrzenia (oczywiście nie później niż .... ).Od dnia złożenia wniosku (marzec 2005) już 2-krotnie zmieniał się rodzaj upraw, a tym samym ESU. Na czym więc opierać się będzie Agencja przy rozpatrzeniu wspomnianego wniosku (mam nadzieję, że ostatecznie do 30.09) ? Na ten dzień na polach pojawi się już trzeci, kolejny płodozmian. Może dostanę od razu kasę za całe 3 lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach