Karczycho 0 Napisano 19 Lutego 2012 Witam Mam problem z wyłączeniem napędu w John Deere 3050.Nie wiem dla czego przestał działać gdyż zakupiłem go nie wiedząc, że nie idzie go wyłączyć. Znajomy elektryk sprawdził że czujnik wyłączający go działa i magnes też działa poprawnie.Jeśli ktoś może wie co jest przyczyną, że nie idzie go wyłączyć prosił bym o odpowiedź.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syrop1 0 Napisano 19 Lutego 2012 Witam. Jezeli czujnik działa to elektromagnes powiniem w skrzyni klikać przy każdym załączaniu i rozłanczaniu napędu. Ale jeszcze może być w skrzyni za gęsty olej i te sprzęgiełka elktromagnes nie da rady rozłączyć bo te ciągniki są bardzo czułe na oleje. Tak było u mojego kolegi więc tylko podaje taki przykład. A najlepiej zadzwoń do serwisu i podpytaj szefa serwisu tylko dyskretnie może coś podpowiedzą. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karczycho 0 Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki Spróbuje wymienić olej i zobaczę czy będzie działać, bo elektromagnes na pewno jest dobry.Gdy by ktoś jeszcze wiedział coś na ten temat to prosił bym o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wacek303 0 Napisano 22 Kwietnia 2012 Dzięki Spróbuje wymienić olej i zobaczę czy będzie działać, bo elektromagnes na pewno jest dobry.Gdy by ktoś jeszcze wiedział coś na ten temat to prosił bym o pomoc cewka nachodzi na taki trzpień rozkręć jest tam takie siteczko przeczyść miałem to samo pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach