Skocz do zawartości
sokolik87

pronar nie może rozłożyć opryskiwacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pronara 82 TSA, kupiłem opryskiwacz stanimpex 3021 zagregatowałem je razem i ku mojemu zdziwieniu pronar nie dał rady rozłożyć belki polowej...:/ jaka może być tego przyczyna?? dziwi mnie bardzo ten fakt gdyż wcześniej przez wiele lat siałem nim siewnikiem z agregatem i dobrze się spisywał przy wciąganiu siewnika na agregat, zmianie znaczników. Nie mogę dojść do tego co jest nie tak?? może pompa za mało wydajna?? za mały przepływ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy przy próbie rozkładania belki widać że węże się "napinają", lekko poruszają?

Sprawdź czy napewno niema żadnych blokad, swożni przed niekontrolowanym rozłożeniem, bo w jakimś opryskiwaczu takie widziałem.

No i czy były próby podpięcia opryskiwacza pod przednie wyjścia hydrauliki? Próbowałeś z podpiinaniem węży na krzyż??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blokad nie ma. podłączam go do 912 i działa bezproblemowo... do przednich szybkozłaczy nie podłączałem bo mam je zdemontowane... ciągle się przecierały węze... dzisiaj podpytałem znajomego mechanika i stwierdził że to wina pompy. że jest za mało wydajna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wudajnośc pompy ma wpływ na prędkość hydrauliki. To nie wina małej wydajności pompy. Podłącz pod gniazdo hydrauliki zewnętrznej manometr i sprawdz jakie masz max ciśnienie w układzie. Nie ma siły do rozłożenia to i ciśnienia nie będzie. Jak będzie za małe spróbuj przeregulować zaworem bezpieczeństwa jeśli nie pomoże to gdzieś jest ubytek. Zużyta pompa lob nieszczelny rozdzielaczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi