Skocz do zawartości
Aran

Obsługa Mtz 82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od kilku dni jestem posiadaczem Mtz 82 z 1996 roku i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy jak np. co należy zrobić od podstaw żeby go odpalić min. włączyć mase itp. lub jak jest z tymi biegami : czekam na odpowiedzi bo uważam że innym posiadaczom też cenne informacje się przydadzą..[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hoho to byłoby mase pisania jedz najlepiej do kogoś kto go ma i wsiądzcie sobie do traktora i niech ci wszystko wytłumaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wiesz chodzi mi tylko jak go ustawić aby aby tylko odpalić reszte łapie wszystko;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj dzwignie biegów mocno w lewo i do przodu lub tyłu dodaj gaz ręczny i odpalaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to odpalił;) Wielkie dzięki Pozdrawiam. A tak spytam też posiadasz Mtz 82 z dużą tą kabiną że czaisz o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z tego samego roku mam. Coś mi sie wydaje że breche sobie robisz a ja sie dałem wkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czego tak mówisz ale na prawde nie wiedziałem jak go odpalić mechanik mój znajomy powiedział mi wszystko o tych biegach i że trzeba go inaczej ustawić do odpalania ale zapomniałem bo to już kilka tygodni temu było. Mój Mtz 82 jest jeszcze w oryginale nic nie robione trzeba go tylko tak ogólnie poprawić światła, klamka zamykania szyby ale ten nowszy typ, i takie tam. No np. światła trzeba jeszcze dodać halogeny jakieś i radio bo mam miejsce w kabinie na samej górze po prawej stronie. Na prawde mam Mtz z 1996 r. z dużą kabiną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak nim przyjechałeś do domu jak nie umiałeś odpalić? dziwne trochę kupić ciągnik bez odpalania go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mtz jechałem z ojcem i mechanikiem i to on wszystko sprawdzał i nim jeżdził bo ja bardziej to kombajnem jezdże i to on będzie nim jeżdził . Ja nim nawet jeszcze nie jeżdziłem ale umiem już biegi ale to inaczej mi mówił jest przy odpalaniu że trzeba nastawić te wajche ale nie wiedziałem jak dokładnie bo nie zczaiłem wtedy;( ale mój mechanik który bardzo dobrze zna się na ciągnikach sprawdzał go (napędy,skrzynia i reszte) a my z ojcem wizualny stan i reszte. A ciągnik przyjechał na lawecie i zjezdżał nim ten mechanik i zaraz od razu wcofał do garażu i tak stoi chciałem go przepalić tylko bo chciałem podjechać do przodu bo przyczepe trzeba mi buło ustawić. A mtz dopiero będzie przeglądany tak około 10 marca bo mam na niego kase przeznaczoną i na kombajn bo od razu będziemy lekko poprawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ale coś mi się dwa razy to samo napisało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi