tatamarty.323a 0 Napisano 3 Lipca 2006 Witam, może mało interesujący temat, ale jeśli ktoś chce coś napisać, to proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kawasaki 0 Napisano 3 Lipca 2006 kujawsko-pomorskie Kombajn Bizon Z056 200 zł Ursus c-360 + Z224 100zł Innych usług raczej się nie wyświadcza, może niektórzy korzystają jeszcze z kombajnu buaczanego stoll v-50 ok 100 zł za godzinę, ale cene podlega negocjacji bo jest niewielu chętnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 3 Lipca 2006 Dzięki, jesteś pierwszy-wygrałeś kask na rower i litr ropy!!! haha, żarty muszą być. Teraz serio, ja za kombajn brałem w 2005 r 180 za ha (for. 512), prasa kostka John Deere 150 za ha, pyry 900 za ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2006 u mnie bizon super 200zł/h, z sieczkarnia 220złkostka z224 100zł/h jesli ze sznurkiem to 120złzwijajaca sipma z569/1 120x120 120zł/h( ze sznurkiem) lub na sztuki po 6zł/szt ze sznurkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 4 Lipca 2006 U mnie sipma z 224 105zł bizon super 190zł z szarpaczem 210zł bizon bs 260zł z szarpaczem 280zł sznurek 7 zł za kilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 0 Napisano 4 Lipca 2006 U mnie New Holland TC 56 4,5m 210/h z sieczkarnią 230/h, Z224 100 zł/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 0 Napisano 4 Lipca 2006 Sipma z-224 90zł Bizon Super, Rekord 200zl z sieczkarnia 220zl /edit - Wto Lip 4 12:10:58upss nie dopisałem ze biora za Godzine roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slavo 0 Napisano 4 Lipca 2006 Ropa ładnie poszłą w góre więc moim zdaniem ceny usług powiny iść w górę o ok 15-20% w porównaniu do ubiegłego roku!! już zapowiadają kolejne podwyżki ropy... zASTANAWIAM SIE ILE BRAć ZA USłUGę za Mediiona 310!! W tym roku pierwsze młuce i sie właśnie zastanawiam bo niewiem jak z wydajnością będzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2006 gibon a jak ty liczysz ten sznurek, bo na wage to troche smieszne jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 4 Lipca 2006 Chyba na kilogramy łatwiej policzyć , co będziesz rozwijał kłębek by go zmierzyć na długość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 4 Lipca 2006 jak śmiesznie mam taką wage że sznurek na niej wieszasz i sprężyna się rozciąga i wiem ile wyszło bo czas to nie jest obiektywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Lipca 2006 Fajny sposób na wyliczenie zapłaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 4 Lipca 2006 no super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 4 Lipca 2006 @Slavo. 230-250 zł/ha. (W tym roku za tyle będziemy kosić DF Toplinerem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2006 powiem krótko powaliło ciebie z tym wazeniem sznurka o czyms takim to ja jeszcze nie słyszałem. u nas to sie normalnie dodaje 20zł do godziny i oki, choc rzadko sie prasuje kostka ze swoim sznurkiem praktycznie każdy sobie sam kupuje. a znowu zwijajaca to robie praktycznie tylko ze swoim sznurkiem bo sie nie opłaca przekładac, i doliczam 1zł do belki lub 20zł do godziny (jak robie na tym cienkim snopowiazałkowym to lepiej wychodzi ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 4 Lipca 2006 A to oszust bierze za gruby , a zakłada cienki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 4 Lipca 2006 Ty gościu coś masz pod sufitem nie równo przykład kiedy jade w jęczmieniu to jest mało słomy i wiadomo że komora nie jest pełn a i nie wyjdzie tyle sznurka co w siane czy pszężycie , życie mówie tu o sipmie z224 i ja nie wyobrażam sobie żeby d\nie ważyć to jest najlepszy sposób ale panowie i tak są mądrzejsi ale macie głupich klientów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2006 "komora pełna w z224" ???????????????????????dobre ) Oczywiste ze słomy w jeczmieniu jest mniej, ale wtedy sie szybciej prasuje i czyli mniej sie liczy za sznurek, nie widze tu zadnego problemu Chyba ze ty jezdzisz jednym biegiem w zycie i pszenzycie, jeczmieniu czy owsie to wtedy jest niesprawiedliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 4 Lipca 2006 nie w jęczmieniu redukuje na mniejszy wiesz jatam wiem swoje ważenie is teh best bo a wy jak chcecie to doliczajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slavo 0 Napisano 5 Lipca 2006 @czars 230-250 to za rekorda z siekaczem. a za Mediona to ok 350-380zł na godzinke z siekaczem. ok 12-14 ton pszenicy na godz powinien wymłócic.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 5 Lipca 2006 @Slavo. Podałem cenę w zł/ha. W godzinę zrobisz 1.5-2.0 ha.Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miskins 0 Napisano 5 Lipca 2006 nie zastanawialem sie nigdy jak liczyc za sznurek bo u nas uslugodawca daje sznurek. a bialy2005 jak zwykle wie najlepiej, ale nie wzial pod uwage ze moze robic mniej lub bardziej zbite snopki a wtedy wydatek sznurka jest tez rozny. a w zasadzie to wazenie nie jest takie glupie w kazdym razie najbardziej obiektywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibon ... 0 Napisano 5 Lipca 2006 dzięki za słowa poparcia ale na jakim sznurku prAsujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 5 Lipca 2006 w tamtym roku brałem za bizona bez sieczkarni 220 zł z 224 110+ sznurek 30gr ob belki bo mam założony licznik bel ale w tym raku za takie pieniądze to wole posiedziec w sieniu bo sie nie opłaca ropa droga a o częściach nie wspomne kto remontuje to wieo czym mówie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 5 Lipca 2006 U mnie Bizon Super 200zł/h bez dopłaty za sieczkarnię prasa kostka i rolująca 100 zł/hw zeszłym roku za Bizona było 180zł/h, a prasa 90zł/h.Jak bym brał tyle co Sławek to też bym siedzaił w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach