miccao 0 Napisano 23 Lipca 2007 Miejscowi 220, konkurencja z zewnątrz 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 25 Lipca 2007 Biorę 180 za ha bez sieczkarni i 200 za ha z sieczkarnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 25 Lipca 2007 Biorę 180 za ha bez sieczkarni i 200 za ha z sieczkarniano ta cena jest u na moim terenie od 6 lat i mimo drożejącego paliwa i cześci dalej ma się utrzymywać?? ja cene podnosze 210 i 230z rozdrabnieczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raps 0 Napisano 25 Lipca 2007 Za koszenie 6m hederm 108 SL Maxi biorę 250 od hektara bez różnicy z sieczkarnią czy bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekG 0 Napisano 4 Sierpnia 2007 Ja kosze JOHN DEERE i biore 300 zł/ ha z sieczkarnią, czy bez na godzine zrobie 1,5 do 2,2 ha. A roboty mam mase. W okolicy jestem, można by powiedziec że monopolistą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 A ile za uprawe pożniwna gruberem bieżecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 9 Sierpnia 2007 ile wziac za ladowanie rozrzutnika 4 tonowego koparka bialorus lub ile bierzecie ladujac turem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 9 Sierpnia 2007 ile wziac za ladowanie rozrzutnika 4 tonowego koparka bialorus lub ile bierzecie ladujac turem ?u nas biora cos ok 20 zl za rorzutnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 A ile za uprawe pożniwna gruberem bieżecie?? Ja terz gościowi mam gruberować ale niewiem ile wziąść od hektara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja chyba wykasuje po 100 za 1 hektar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gwiezdny Tancerz 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 ile bierzecie za brone talerzową i mf255 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 za mf 255 to pewnie koło 80-100zł za godzine. hektar w godzine zrobisz ja za 3,15m + 7341 biore 150zł za godzine hektar robie 25 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam. ja za brone talerzowa+ mf255 biore 100zł na godz. hektar robie okolo 40 minut,zalezy tez jaki jest kawalek. Oczywiscie nie robie orki tylko zrywka scierniska na kilka centymetrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 To za hektar gruberowania 80zł to będzie w sam raz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał88 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 jesli za talerzowanie wychodzi okolo 60 zł za hektar to gruber wydaje mi sie ze powinien byc drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 zastanawiam się ile brać za transport jęczmienia (około22tony na raz) a odległosć około 55 -60 km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 a ile wziasc za orke plugiem 4 skibowym szerokosc robocza 2m ciagnikiem 130 konnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin20578 0 Napisano 13 Sierpnia 2007 a ile wziasc za orke plugiem 4 skibowym szerokosc robocza 2m ciagnikiem 130 konnym.wg mnie to ok 150zł za h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin20578 0 Napisano 13 Sierpnia 2007 a ile wziąć za 1godzine talerzowania ciągnikiem o mocy 85KM i talerzówka o szerokości roboczej 2,7m ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 Koledzyile może kosztować siew rzepaku agregatem upr-siewnym aktywnym(rototiler) z dmuchawą.Interesuje mnie oszt na ha.Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 Ja bez dmuchawy biore 100 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 panowie ile bierzecie za siew agregatem uprawowo siewnym(biernym) 3m (za ha lub h)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja bym wzioł z 80 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlodociany17 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 nie wiem czy na paliwo by starczyło u nas to prawie 300 cos koło 250 a 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 10 litrow pali na 1 hektar mi przy siewie agregatem aktywnym, i jeszcze tzreba doliczyc koszty zuzycia ciagnika no i zysk by cos z tego zostało.. Ja biore 100 za hektar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach