tatamarty.323a 0 Napisano 12 Stycznia 2008 Zależy od organizacji pracy, ale średnio ok 8 godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 12 Stycznia 2008 Zależy od organizacji pracy, ale średnio ok 8 godz.Czyli można liczyć 120/godz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 12 Stycznia 2008 900 zł/hektar kasowałem w 2006 roku, wtedy było pełno roboty, ale jak mączkarnia zerwała umowy z większością producentów pyrów w naszej okolicy, to robota się skończyła, zauważ też, że w tamtym czasie była inna cena paliwa, oranżada kosztowała niecałe 2 zł/litr,więc czy na ten rok 120 zł/godz będzie ceną adekwatną do kosztów pracy, to należałoby się grubo zastanowić, minimum te 150 zł/godz przy dzisiejszej cenie paliwa, a co będzie do jesieni, to się dopiero okaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 12 Stycznia 2008 To ty tatku na oranżadce śmigasz ?? No ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 12 Stycznia 2008 Na oranżadce to ja już kilkanaście lat śmigam, zacząłem jak jeszcze była po 50 gr/l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 12 Stycznia 2008 A jak myślicie ile może kosztować sadzenie ziemniaków MF255+sadzarka 2 rzędowa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 22 Stycznia 2008 ile będzie kosztować prasowanie prasą rolującą w tym sezonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 22 Stycznia 2008 ile będzie kosztować prasowanie prasą rolującą w tym sezonie? zależy ile jeszcze ON zdrozeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 23 Stycznia 2008 ja to zbytnio nie zaszaleje z ceną. Ponieważ ludzie będą się lapać za głowe i mówić jak to ja drogo biorę za robotę wezmą wozy drabiniastę i będą sami wozić słomę A po za tym to u mnie jeszcze rządzą snopowiązałki wieć jak cena za kombajn i za prasę dużo pójdzie do góry to ludzie będą wracać do przeszłości MI się wydaję że 10 zł za balele trzeba bedzie prosić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 14 Lutego 2008 Drodzy usługodawcy jak myślicie ile wołać za wywóz "perfum francuskich" beczkowozem o pojemności 2500l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 21 Lutego 2008 Drodzy usługodawcy jak myślicie ile wołać za wywóz "perfum francuskich" beczkowozem o pojemności 2500l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 4 Marca 2008 a jak sądzicie czy 80zł za 1ha grubrowania to cena dobra czy więcej lub mniej należalo by wołać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 9 Marca 2008 mam propozycję do AdminaZrobić tabele cen usług i niech ona wyskakuje tu zawsze jako pierwsza bo wertować 17 stron .... Przy okazji ile wziąc od ha za rozsiewanie nawozów sztucznychJarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 9 Marca 2008 np. 3x tyle ile kosztuję cię paliwo za wykonaną usługę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robak333 0 Napisano 10 Marca 2008 ile w tym roku bedziecie brac za belowanie słomy sznurkiem czy siatka, za belowanie sianokiszonki i siana oraz owijanie. Bo ostatnio pytał sie mnie znajomy w kakich cenach w tym roku te usługi beda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 14 Marca 2008 Ostatnio czytałem w ODR tabelkę z cenami usług - "lżejsze" prace - bronowanie, sianie - 60 - 80 zł/h, cięższe (orka, agregat ścierniskowy) 90-120 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 14 Marca 2008 wie ktoś może ile kosztuje godz. pracy rozrzutnika obornika 6t ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 31 Marca 2008 Witam. Ile bierzecie za zbiór trawy lub kukurydzy claasem jaguarem 690?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 3 Maja 2008 wie ktoś może ile kosztuje godz. pracy agregatem uprawno - siewnym 3m??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 4 Maja 2008 wie ktoś może ile kosztuje godz. pracy agregatem uprawno - siewnym 3m???http://www.zodr.pl/download/wydawnictwo/cennik_2008.pdfw punkcie 28 masz cene usług Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 4 Maja 2008 wie ktoś może ile kosztuje godz. pracy agregatem uprawno - siewnym 3m???http://www.zodr.pl/download/wydawnictwo/cennik_2008.pdfw punkcie 28 masz cene usługPorównaj jeszcze z tym http://www.wodr.konskowola.pl/uslugi.php punkt 7 oraz tym http://www.uslugirolne.pl/_ceny.htm i już masz pełny obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 19 Maja 2008 Ile w tym roku bierzecie za zrobienie beli sianokiszonki (sznurek i folia moja) razem ze zwiezieniem i owinięciem, bela 120x120. P.S. cena ON u mnie to 4,75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 19 Maja 2008 W tym cenniku jest podane że Pronar 1221 + przyczepa kosztuje 59 zł/godz.Myślę że taki ciągnik łyknie koło 10 l paliwa co kosztuje ok.45zl a na traktorzystę,opony,oleje i amortyzacje zostaje z tej kwoty 14 zł.Moim zdaniem ktoś ma nierówno pod stropem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 19 Maja 2008 Zwijanie bel sianokiszonki 1 balot (ø 150 cm) 16,00 (z p.) - LOL a ja chciałem wyskoczyć z ceną 10zł za balota . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 19 Maja 2008 Ile w tym roku bierzecie za zrobienie beli sianokiszonki (sznurek i folia moja) razem ze zwiezieniem i owinięciem, bela 120x120. P.S. cena ON u mnie to 4,75 uuu, u mnie na pierwszj stacji KARP: 4,51 ale ostatnio wzialem na probe bioestra bo sie w ofercie pojawil; i tzlko 4,20zl....i nie widac roznicy w samej pracy ciagnikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach