farmer11 0 Napisano 17 Lipca 2008 To zależy co ten kombajnista robi , jesli tylko kosi a nie obsługuje nie naprawia , to 20 zl za godz efektywną zupełnie wystarczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 17 Lipca 2008 Ile za godzinke w tym roku Z056 zł \h bez sieczkarni i ile za godzine prasowania 360 3p + sipma 224 . woj. Lubelskie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 17 Lipca 2008 w mojeje wsi i okolicznych umówilismy sie na 250 i 280 z sieczkarnia oczywiscie z-056 za kostke pewnie koło 140-150 beda wołac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 17 Lipca 2008 w mojeje wsi i okolicznych umówilismy sie na 250 i 280 z sieczkarnia oczywiscie z-056 za kostke pewnie koło 140-150 beda wołac to cienko sie umowiliscie... zawsze prasa to bylo pol kombajnu wiec u mnie w sasiedniej wsi 280 brali w ubieglym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 17 Lipca 2008 To zależy co ten kombajnista robi , jesli tylko kosi a nie obsługuje nie naprawia , to 20 zl za godz efektywną zupełnie wystarczy . pomaga w przygotowaniu i w naprawach wiec jak to rozwiazac 25 za ha to bedzie dobrze czy zle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 18 Lipca 2008 i tak z ta cena bizonka bedzie jazda i marudzenie bo w zeszłym było 200 i 220 także i tak skok 50zł to dla niektórych bedzie powód do płakania a kostki nie mam i cene strzeliłem na oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 18 Lipca 2008 jezeli zboze bedzie po 600-700 to 0,5 tony pszenicy to i tak nie duzo... niech nie marudza bo byl czas ze 0,8 tony pszenicy sie placilo, wiec radze jeszcze raz umowic sie z chlopakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 18 Lipca 2008 zgadzam się z kolegą maskinem niedługo to darmo bedziecie robic on w tamtym roku przed żniwami kupowałem po niecałe 3zł a teraz 4.15 a częsci a gdzie amortyzacja maszyny? prawie 100% dogóry częsci zdrożały także umówcie się jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 18 Lipca 2008 no tylko że u mnie sa rejony gdzie pszency nie ma głownie zyta, pszenzyta i owsy. Na zytach i tak w tym roku bedzie płacz i zgrzytane żebów bo wszytko lezy i w kłosy w połowie puste wiec plon około 2t na ładnych dziąłkach może uda sie koło 3 t wyciagnac. także z cena nie da sie tu poszalec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 18 Lipca 2008 czyli dla twojej maszyny gorzej że leży wieksze ryzyko złapania kamienia i rozwalenia młocarni.A czy to twoja wina że leży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 18 Lipca 2008 powiem Ci szczerze ze twoje rozumowanie to czysta teoria a do praktyki to jescze Ci daleko Mówi śie tak że chiało by sie tak ale faktycznie jest inaczej. jesli chodzi o usługo to jest cos takiego jak konkurencja!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 18 Lipca 2008 Witam u mnie kombajn 260zł/h (Bizonki) i prasy kostka i bele 100-120zł/h i nikt się nie wyróżnia bo będzie stał w garażu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 18 Lipca 2008 zgadzam się co do konkurencji tylko pytanie czy przy tych cenach paliwa i częsci to się opłaca?????tak katować ja sam terz niebęde wołał 300zł kiedy sąsiad będzie robił za 270 tylko jeszcze raz czy warto tłuc graty i siebie??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer11 0 Napisano 18 Lipca 2008 JacekXXL piszesz kostka 100 zł i ty na tym zarobisz ? ile paliwo to wiesz ,a czy wiesz ile kosztuje prasa ? nie wspomne że ta maszyna jest wysoce awaryjna , a ceny części wymiennych są chorendalnie drogie . sąsiadowi w drodze gestu możesz nawet za 50 zł .przy tej maszynie ciągniku paliwie 160 zł godz , i tak się natym nikt nie dorobi , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barszcz17 0 Napisano 19 Lipca 2008 Ile brać za godzinę za Ursusa 1634 + agregat podorywkowy 3m Unia G KOS + siewnik poplonów ALFA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 19 Lipca 2008 Panowie rolnicy ile byście wzieli za usługi: Zetor 12045+pług 4-skibowy(płóg nowy pięknie orze) zł/godz Zetor 12045+talerzówka 3.7m (talerzówka cieżka X talerze w b.dobrym stanie) zł/godz Zetor12045+gruber (rabe-werk 7 łap) zł/godz zetor12045+agregat siewny(2.5m siewnik fiona) zł/godz Zetor12045+beczkowóz(beczka 6000l do gnojówki sama wciąga i wylewa gnojówke piękna wylewka) zł/szt Panowie lepiej brać od hektora czy od godziny ???? WIELKIE DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 19 Lipca 2008 Witam u mnie kombajn 260zł/h (Bizonki) i prasy kostka i bele 100-120zł/h i nikt się nie wyróżnia bo będzie stał w garażu.Lepiej stac w garażu niż dokładac do interesu s bez przesady tyle za prase to sie brało kilka lat temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 19 Lipca 2008 koledzy trzeba dac sobie spokuj z zarobkami u mnie za bizona wyskoczyli że będą brac 250zł sam nic nie zrobie by podnieśc cene więc pokosze ty lko u siebie i u tescia wsumie ok 100ha a i maszyna posłuży dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romanwin1 0 Napisano 19 Lipca 2008 A to jest bardzo ciekawe bo wszyscy mówią że nic się nie opłaca ale jak przyjdzie co do czego to wszyscy jadą aż się kórzy(dziwne żeby się nie kórzyło)Dwa lata temu to sąsiad był tak zajęty usługami ze" zapomniał" swoje wymłócićMówicie żę usługi to marny interes ale zawsze jakiś grosz idzie z tego wyciągnąćA poza tym to czy w rolnictwie jest jakakolwiek dziedzina na której można zrobić kokosy? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 19 Lipca 2008 według mnie250 zabizonka to dołozyc nie dołozysz a napewno cos zostaje Ijuz nie ma co narzekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 20 Lipca 2008 Dominator 98SL za rzepak 300zł/ha a zboże jeszcze nie wiem ale też pewnie podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 20 Lipca 2008 Co powiecie na ceny:orka 4-skibowym 140zł/godztalerzowanie 3,7m 140zł/godzgruber 7 łap 130zł/godzagregat uprawowo siewny 2.5m 130zł/godzbeszka do gnajówki 6000l 45-50 zł/szta jakie ceny są za hektar uprawy wiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 20 Lipca 2008 Ja Dominatorem 98SL biore 300zł/godz a z sieczkarnią 20 zł drożej i uważam że taniej to szkoda niszczyć maszyny na kogoś polu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 23 Lipca 2008 Bizonem 300zł/h a z sieczkarnią 350zł/ha, a w prasa słyszałem że 150zł/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 24 Lipca 2008 według mnie250 zabizonka to dołozyc nie dołozysz a napewno cos zostaje Ijuz nie ma co narzekac Tak napewno pozostaje ale niedosyt ................ paliwo od ubiegłego roku poszło o ~ 20 % w górę ........ a gdzie reszta ? Części też w miejscu nie stoją ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach