bialy2005 0 Napisano 25 Lipca 2008 no a cena za kombajn u nas poszła o 25% do góry wiec czego jescze tak marudzicie. Wszyscy marudza że tanio nie opłaca sie że nie beda kosic tylko u siebie a pózniej z jezykiem na brodzie lecicie jak sie ktos trafi i jescze na koniec jakis rabat dajecie . Mi tam 250 wystarczy i tyle. Jak przez 5 lat było 200 i tez starczało. A jesli chodzi o paliwo to w tym roku płaciłęm 3,8 a w zesżłym 3złza ON, a jak zaczynała sie cena 200zł to paliwo było po 1,50 ( opał ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Lipca 2008 ile kosztuje talerzowanie ścierniska ciągnikiem 80km z talerzówką 2,8m? oraz talerzowanie łąki takim samym zestawem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 26 Lipca 2008 chohlik ja brałem w tamtym roku za zetora 120 km z talerzówką 3,7m 130zł/h w tym roky trzeba troche więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 27 Lipca 2008 Co się stało z wypowiedzią tego gościa który hedrem 2.6 metra wali hektar w godzinę. Chciałem żeby uświadomił jak to robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 27 Lipca 2008 Co się stało z wypowiedzią tego gościa który hedrem 2.6 metra wali hektar w godzinę. Chciałem żeby uświadomił jak to robi.on z diabłem kosi he he he he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 29 Lipca 2008 dziś wykosiłem 1,4ha pszenżyta kosiłem 100minut z dwoma rozładunkami a mam heder 2,6m claas protector jak ktoś nie wierzy niech uwierzy bo to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jowisz 0 Napisano 29 Lipca 2008 To spory zbiornik masz jak tylko dwa razy wysypywałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 30 Lipca 2008 zbiornik podobnej wielkości jak w bizonieale zborze nie zawsze jest rewelacyjne żeby nakosić więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 30 Lipca 2008 te majster chyba kosisz takie jare jak na okladce lipcowej w topagrar.dzis kosilem swoja pszeniczke clasem 4,5 m 80 minut powierzchnia 1,15, a bylo tego 7,5 tony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 31 Lipca 2008 maskin dziwisz się maszynę mam jak w bizonie nawet dłuższą o jakieś 40cm a heder wąski więc naganiam prędkością. nie mówię że koszę 1ha w jedna godzinę czasem się uda szybciej wychlastać jak większy kawałem mniej zawracania czasem się kosi i 2godziny 1ha ale prawdą jest to że ta maszynka potrafi wychlastać 1ha w 1dodz. jeżeli nie wierzysz to znajdź kogoś kto ma też taki kombajn i się go zapytaj.Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 nie dziwie sie bo wiem ile takim kombajnem sie trzeba nakrecic... coz kazdy swoje chwali... ale z innej beczki, TO JAKIE SA CENY REALNE ZA USLUGE KOSZENIA W WASZYM REJONIE Z SIECZKARNIA I BEZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja biore 250zł (obojętnie czy z sieczkarnią czy bez)Claas dominator 76 czas robienia 1ha ok 1h . w rzepaku przy plonie 2-3t wychodzi troche wiecej jak 1h/ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrekk1989 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 a ile bierzecie od beli? 120x120 simpa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja biore 250zł (obojętnie czy z sieczkarnią czy bez)Claas dominator 76 czas robienia 1ha ok 1h . w rzepaku przy plonie 2-3t wychodzi troche wiecej jak 1h/ha. wszyscy tak biora czy chcesz konkurencje wyciąć?czemu bierzesz z sieczkarnią tak samo jak bez? to tak jakby do pluga jeszce gruber doczepic... w sumie nie ma różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 2 Sierpnia 2008 u mnie gosciu bierze od hektara 250 bizonem z sieczkarnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 2 Sierpnia 2008 Ja zabuliłem 300zł/godz za zwykłego bizona bez sieczkarni... u mnie i na wiosce obok wszyscy się chyba zmówili i rzucili taką cenę, nikt nie opuści nawet złotówki Rozmawiałem ze znajomymi którzy mieszkają w okolicy dalej i cena za bizona to 250 - 260zł, ba 300 - 320 to biorą za dużego claasa i new hollanda, a ich wydajność jest trochę inna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djhawks 0 Napisano 2 Sierpnia 2008 Ja mieszkam na granicy województwa mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego ceny za koszenie są następujące: -bizon Rekord bez sieczkarni 250zł z sieczkarnią zależy u kogo 20 lub 30 zł drożej-zwykły bizon od 230 zł do 250 zł -większe kombajny biorą drożej ale szybciej koszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian123120 0 Napisano 2 Sierpnia 2008 ile brac za ładowanie żwiru bel i obornika zetorem 7045 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 300 zeta do Dominatora placilem w tym roku, moim zdaniem cena calkiem zjadliwa, 130 za godzine kostkowania (troche boli, bo robione sipma i MF 255), Ile bedzie kosztowalo w tym roku orka C360 + 3 skibowka ? 120-130 zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 Bizon zo56 250 zł za godzinę obojetnie czy to z siekaczem czy bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 maskin dziwisz się maszynę mam jak w bizonie nawet dłuższą o jakieś 40cm a heder wąski więc naganiam prędkością. nie mówię że koszę 1ha w jedna godzinę czasem się uda szybciej wychlastać jak większy kawałem mniej zawracania czasem się kosi i 2godziny 1ha ale prawdą jest to że ta maszynka potrafi wychlastać 1ha w 1dodz. jeżeli nie wierzysz to znajdź kogoś kto ma też taki kombajn i się go zapytaj.Pozdrawiam PiotrekA jaki masz silnik w swoim kombajnie?? Bo ja mam perkinsa 4-ro cylindrowego (podobny jest w Ursusie 4512/14) w takim samym kombajnie i przy hederze 2,7m ma co robić. Predkością więc nie nadgonię, bo bym silnik zajeździł. Nadmienię, ze w tym roku mam średni plon pszenicy 6t/ha. Natomist przyznaję, że da się protectorem wykosić 1ha w 1h. Sam kiedyś miałem podobną wydajność w owsie u znajomego. Ale to nie było zboże tylko gołe pole, więc mogłem swobodnie 2 jeździć. Jednak realny czas koszenia przeciętnego hektara to jakieś 1,5h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 a u nas za bizona lub fortschtita 514 wołają 300 bez sieczkarni a z sieczkarnią 320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 3 Sierpnia 2008 pod wrocławiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_zajaczkowski 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 RE buchaj silnik mam też 4 perkinsa wydajność 1ha w 1godz i 20minut w pszenicy o areale 1ha w tym około 20% wylegnięte ja zazwyczaj kosze na 2-ce z przyśpieszaczem większość ale to zależy od zboża jak jest niskie to jest lepiej fakt silnik dostaje w kość ale od tego on jest.ceny u nas są na poziomie 300zł za godzinę czyli około 300zł za ha ja biorę 280zł za 1ha z sieczkarnią a bez 260 chyba że ktoś chce za godzinę to 270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojtassztyX 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 U mnie:Bizon 250zł/h bez szarpacza, 270zł z,Fortschritt 290zł/hClaas 300zł/ha Prasa rolująca:120 zł,140 zł z siatką, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach