damian9871 0 Napisano 23 Września 2008 u mnie 880 z vat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Września 2008 Jak się policzy całkowity koszt uprawy kuku, to dopiero włos się jeży na głowie... Ja się jeszcze w to nie bawiłem, znajomy natomist mówi, że musiałby minimalnie więcej wyłożyć na zakup suszonych wytłoków - sieje koło 3ha kukurydzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 23 Września 2008 Też dokładnie nie liczyłem [nie chce psuć sobie humoru...] ale wyobrażam sobie. No to od przyszłego roku kupujemy wytłoki zamiast siać kukurydze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 23 Września 2008 Wytloki sie kupi wrzuci gdzieś na strych i wiadomo że tam są w kukurydze wpompujesz mase gotówki a ona może uroś pod pas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 24 Września 2008 kukurydza u mnie po 650zł/h zestaw: sieczkarnia Class Jaguar na 3 kempery i transport 2X ciągnik z przyczepą 25m3, wyszło 2h50min na 3,2ha odległość od pola ok 1km sypane na 2 pryzmy bo inaczej nie ma szans dobrze ubić takie tempo kukurydza wyrosła średnio na 2,5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 24 Września 2008 Po ile sprzedajecie kukurydzę na kiszonkę? Ja wziąłem za ładne Salgado 4 tys/ha. Plon ziarna szacowałem na 8T suchego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 14 Października 2008 Po ile sprzedajecie kukurydzę na kiszonkę? Ja wziąłem za ładne Salgado 4 tys/ha. Plon ziarna szacowałem na 8T suchego.też o takiej cenie słyszłem ale nikt z wioski gdzie stojała się nie skusił a szkoda bo wyrośnięta jest ale juz zachwilę będę kisił tylko nie wiem jakim kwasem zakonserwować w bigbagu ziarno i ile go dać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.babcia.com.pl 0 Napisano 5 Listopada 2008 Ile kosztuje u was wybieranie buraków???Ile wziąć za godzinę wybierania kombajnem Neptun?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 11 Lutego 2009 Ile kosztuje zł/ha siew jęczmienia w mulcz gorczycy agregatem uporawowo siewnym biernym z redlicami talerzowymi + ciagnik 120 konny macie linki do stron z cenami usług? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Lutego 2009 Na allegro gościu chce siać bezorkowo po 150 zł ale pewnie większe obszary bo nie pojedzie cały dzień żeby siać 3 godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawsko 0 Napisano 16 Lutego 2009 Ten gościu o którym mówi Grześ to raczej ja:) i ma racje mówiąc że wieksze areały wchodzą w gre , no minimum to 10ha w jednym kawałku dalsze odległości to wiadomo że wiekszy areał bo dojazd będzie droższy niż sam siew. zestaw ma swoje gabaryty i dużo zajeżdżania jest przy mniejszych no chyba ze sasiadowi za miedza to mniejszy moge posiac. Dla formalności to z pod Środy Śląskiej jestem. pozdrawiam i chętnych prosze o kontakt na allego wszystko jest Agregat to Kockerling Ultima do typowo bezorkowej uprawy ale i po orce tez sieje - sprawdzone. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 15 Marca 2009 Ile kasować za 1ha agregatem uprawowo-siewnym aktywnym bo mam siać sąsiadowi jęczmień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mały 24 0 Napisano 21 Marca 2009 ia biore 450zł za godzine mengielą sf 6000 i spokoinie hektar robie w godzine czterema żedami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 6 Kwietnia 2009 zapłaciłem 110/hektar za siew jęczmienia w mulcz agregatem biernym uprawowo-siewnym z redlicami talerzowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 6 Kwietnia 2009 sory 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 9 Maja 2009 Panowie Rolnicy mam pytanie ile w tym roku będzie trzeba zapłacić za takie usługi jak:(oczywiście mówimy o cenach racjonalnych dla dwóch stron usługodawcy i usługobiorcy) -kosiarka rotacyjana(1,65m)+c-360 zł/h-przewracanie siana przewracałką 5m+c-360 zł/h-zgrabianie zgrabiarka Fella 3.15m +c-360 zł/h-prasa kostka mała zł/h-prasa rolka 120*120 zł/szt-zestaw do sianokiszonki prasa+2*rur+owijarka zł/szt-godzina pracy ładowarki czołowej z chwytakiem do balotów(łapy) zł/hProszę o jakiekolwiek sugestie i ceny przyjmijmy że cena w sianokosy paliwa będzie średnio 4.00 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachu2005 0 Napisano 10 Maja 2009 A ile kasować za ha albo h koszenia kosiarka 2,65?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 13 Maja 2009 A nie lepiej bedzie liczyc kostkowania od sztuki zrobionej niz na godzine? tak z 1.20 / 1.40 zł od sztuki ?Rotacyjna 1.65 metra dalej norma, u mnie 80-90 zł, słyszałem że prasowanie u mnie bedzie po 140-160 zeta od godziny a bizona super bedą startować od 220 zł za godzine. Jak tam pogoda?, bo u mnie jecznienia jarego zero :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 13 Maja 2009 Jeśli policzyłbym po 1 za kostkę to brałbym po 500 zł na godzinę (Claas Markant 65). Za koszenie Fella SM320 (trzy metry dyskówka) zamierzam brać 80 zł/hektar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 13 Maja 2009 siew kukurydzy 100zł za hektar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 19 Maja 2009 ile w tym roku będzie trzeba zapłacić za prase rolke 120*120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 19 Maja 2009 Jeśli policzyłbym po 1 za kostkę to brałbym po 500 zł na godzinę (Claas Markant 65). Za koszenie Fella SM320 (trzy metry dyskówka) zamierzam brać 80 zł/hektar. Jak będziesz liczył skoszone ha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 21 Maja 2009 Wniosek lub geoportal.gov.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotruś 0 Napisano 24 Maja 2009 Ja swoje fuchy obmierzam gps-em, bo nie raz tak było, że Panie tu tylko 8ha, a jak objedziesz to nawet 10 wyjdzie (bo zapomniał, że troszkę krzaków na wiosnę wycieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 29 Maja 2009 Panowie Rolnicy zbliżają się sianokosy więc prosze o pisanie cen usług jakie świadczycie pomozecie przez to innym rolnikom i sobie jak będziecie potrzebawoli jakiejś usługi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach