rafigal 0 Napisano 29 Maja 2009 co do uslug to juz w tym roku najalem takową do sianokiszonki tzn.prasa i owijanie i cena ma sie tak: prasowanie 8zl z siatka belka , owijanie 5 zl folia moja.Bela wyszla mnie okolo 23 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 30 Maja 2009 to kolego jakoś moim zdaniem tanio zapłacileś bo w moich okloicach (Elblęg) to prasa 10zł od rolki , owijarka 7 a jeżeli bierzesz tura to ten co ładuje to 7 a ten co kładzie na owijarke i potem ustawia rolki to 10zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 30 Maja 2009 to kolego jakoś moim zdaniem tanio zapłacileś bo w moich okloicach (Elblęg) to prasa 10zł od rolki , owijarka 7 a jeżeli bierzesz tura to ten co ładuje to 7 a ten co kładzie na owijarke i potem ustawia rolki to 10złceny nie sa z ksiezyca tyle zaplacilem,znalazlem spoko usluge i sie ciesze ,bbele solidnie zrobione.Hmm a cena tak niska moze wynika z tego ze w mojej okolicy jest duzo pras i owijarek i ceny konkurencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 30 Maja 2009 rafigal powiedz mi jaką prasa ci to koles zwijał? chodzi mi głównie o to czy stało komorowom i czy z rotorem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 30 Maja 2009 rafigal powiedz mi jaką prasa ci to koles zwijał? chodzi mi głównie o to czy stało komorowom i czy z rotorem??walcowa Metalfachuz szerokim podbieraczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 31 Maja 2009 ile wziąści za godzine koszenia kosiarką mewa 1,85 + df agroplus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 2 Czerwca 2009 jeżeli chodzi o ceny koszenia traw to za 1 ha ludzie cenią od 80 do 100 myśle że to dobre ceny więc należy przeliczyć ile ha zrobisz w godzine i tyle brać za tą usługe jeżeli skosisz 10 ha w godzine to bierz 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 9 Czerwca 2009 Ja za zrobienie bala sianokiszonki biore 28zł jak komuś jest za drogo to wole wcale niejechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 9 Czerwca 2009 Ja za zrobienie bala sianokiszonki biore 28zł jak komuś jest za drogo to wole wcale niejechać. A czy to jest cena za całą usługę?? Czy tylko za samo zrobienie bala?? Napisz dokładniej. W cenie jest również zwózka bali do domu i ustawienie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 9 Czerwca 2009 cena za bala u mnie jest okolo 30 zł (prasowanie , załadunek na polu , owijanie i ustawianie na placu rolnik daje folie i sam wozi rolki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Po ile myslicie brac za godzine koszenia. Oczywiscie jesli beda zniwa bo sadzac po pogodzie to niewiadomo czy bedą. Wacham sie czy podnosic czy zostawic z zeszłego roku 250zl/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Ile kasować za godz prasą kostka sipma sznurek daje gospodarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Cena za koszenie powinna być taka sama, może z 10 zł niższa, nie wiecej. Ropa do żniw znów będzie po 4 zł.A co do prasowania ze sznurkiem gospodarza, to zalezy, co prasujesz. Odlicz od godziny 24 zł i tyle. Powiedz, że Ty po tyle kuopujesz. Do tego dochodzi zmarnowanie czasu na założenie sznurka. Pomyśl że w żniwa na każdym polu zakładasz sznurek od kogoś innego. Na całej dniówce to prawie godzina w plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 22 Czerwca 2009 A wracajac do temau: znajomi płącili po 35 zł za spraasowanie i owinięcie balota folią bez zwózki. Drogawo, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Ja w zeszłym roku za kostkę brałem 120zł za godz. i sznurek zamawiającego usługę. Jak Peron zauważył że dużo czasu się traci na te przekładanie sznurka i jest to strasznie wkurzające. Zastanawiam się żeby prasować swoim sznurkiem tylko ile doliczyć do godziny prasowania za sznurek. Ile kłębków sznurka można wyprasować w godz, bo nigdy nie zwracałem na to uwagi. Może robił ktoś takie testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 23 Czerwca 2009 ja kasuję po 38-40 za bele prasa walcowa z rotorem siatka baloty zostają w polu za zwózke około 5zł jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skroto 0 Napisano 23 Czerwca 2009 ile trzeba będzie zapłacić za prace ładowarką z łapami do balotów , paleciakiem lub łuchą, krokodylem do obornika (chodzi mi o cene za godzine pracy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 23 Czerwca 2009 Nie masz licznika kostek. Ja na swojej prasie (Markant 65) w godzinę robię ok. 500-600 kostek (zależy od materiału). Natomiast rolki sznurka wystarcza na 750-900 kostek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 23 Czerwca 2009 Mam licznik kostek, ale nigdy nie zwracałem uwagi ilości kostek do zużytego sznurka. Na 750-900 kostek starcza Ci jedna rolka czy dwie, bo przecież sznurek jest pobierany jednocześnie z dwóch rolek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 23 Czerwca 2009 Komplet - czyli dwie Sprawdzałem - trochę dla swojej ciekawości trochę dla rozliczenia usługi. W komorze mogę zmieścić 10 rolek więc w zasadzie na dobry dzień prasowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 23 Czerwca 2009 A gdzie można kupić taki licznik? i czy można go zamontować do sipmy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesaw 0 Napisano 23 Czerwca 2009 ja kasuję po 38-40 za bele prasa walcowa z rotorem siatka baloty zostają w polu za zwózke około 5zł jeszcze czyli dajesz swoją siatkę, folię, a jak ze zgrabianiem - również w cenie @Kamil23 licznik belek występuje w Sipmie, jako dodatkowe wyposażenie - możesz go zamówić, kupić w każdym, pożądnym sklepie z częściami, lub tutaj:http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/17550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 23 Czerwca 2009 w tym roku biore 40zł za balota z moja siatka i moja folią + 5 złoty jesli zwoze, trawa ma byc podgrabiona. koszenie 90zł/h ursus 3512 + famarol 165cm koszenia jezdze 1 biegiem na 1600 do 1800obr w zaleznosci od trawya okombajnie cos myslicie bo ja bym hetnie cene podniusł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 23 Czerwca 2009 ja kasuję po 38-40 za bele prasa walcowa z rotorem siatka baloty zostają w polu za zwózke około 5zł jeszcze czyli dajesz swoją siatkę, folię, a jak ze zgrabianiem - również w cenie musi być pograbione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 23 Czerwca 2009 Ja dzisiaj za prasowanie sianokiszonki płaciłem 8 zł od balota sznurek mój prasa pasowa a w SKR-e biorą 11 zł i siatka do owijania w cenie, mowa o balocie 120x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach