robern 0 Napisano 25 Kwietnia 2007 Czy spotkaliście się z usługą koszenia kosiarką dyskową szerokości 3m? Ile taka usługa kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 26 Kwietnia 2007 a jak myslicie ile za transport gruzu oraz ziemi ciągnikiem 70KM i przyczepa 1osiowa? jak liczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 26 Kwietnia 2007 Najlepiej na godzine, ok 80-100 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hihot1 0 Napisano 27 Kwietnia 2007 transport rozlicza sie za liczbe transportów lub za kilometr!!! heh wiec jedno albo drugie mysle że łatwiej obliczyć cena za jeden transport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 27 Kwietnia 2007 A jeśli przyjdzie ci czekać pół dnia aż "ekipa" załaduje gruz na przyczepke, to co? za darmo będziesz stał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid K 0 Napisano 4 Maja 2007 Witam wszystkich! mam pytanko, ile moze kosztowac godzina prasowania prasa rolujaca claas roland 66. owijanie sznurkiem.Przy prasie pracowal bedzie U-914 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 4 Maja 2007 CHCIAŁBYM SIE DOWIEDZIEC ILE MOZNA BRAC ZA POSZCZEGÓLNE USŁUGI :-koszenie kombajnem BIZON Z056-prasowanie prasą kostkującą sipma + ursus 360 3P-orka ZETOR 8111 + 4pług zagonowy (klasa ziemi 3)Prosze o pomoc i z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 4 Maja 2007 yenon10 u mnie w regionie w tamtym sezonie ceny były takie:- za koszenie bizonem 220zł/godz.- prasowanie sipmą 100zł/godz.- z tą orką to ci raczej nie powiem bo raczej każdy orze sobie sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Maja 2007 Orka to różnie, u mnie biorą 100 zł/godz - ciągnik 912 + pług zwykła czwórka, a 150 zł/hektar bierze gościu ciągnikiem 1224 + pług PHX 5 skibowy półzawieszany. Ja biorę 140 za hektar orki Forszajem 323 z pługiem Fortschritt B 200, równierz 5 skibowy, półzawieszany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Maja 2007 ja biore 120zł za godzine 7341 + pług 4 skibowy 4x30 ale na wysokiej słupicy i długiej ramie ( ładnie kryje i sie nei zapycha) Wychodzi pewnie koło 150zł za hektar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Napisano 5 Maja 2007 Ceny usług Polskiego Związku Pracodawców-Usługodawców Rolnych ustalone na rok 2007 Zbiór kombajnem zbożowym 230/haOrka 160/haZwijanie słomy prasą rolującą 1 balot/11zł Prasa kostka mała u nas bierze zazwyczaj połowę tego co kombajn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 5 Maja 2007 tatamarty.323a jaką moc ma silnik "Forszaja 323" , pytam bo po sąsiedzku ze mną gościu ma ponad 300 ha i jego głównymi ciągnikami są dwa podobne "Forszaje" .A pług rozumiem że bierze 2 metry . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 5 Maja 2007 ja za prase kostke + 3512 (3p) biore 110zl/hkombajn bizon super (najmuje ) 200zł/h bez sieczkarni a z +20zł/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 5 Maja 2007 Fortschritt 323 A ma silnik poj. skokowa 6,5 litra o mocy 120 KM, tak jest bynajmniej napisane na tabliczce znamionowej na silniku przy moim Forszaju, a pług zabiera 2 metry, ale łatwo można zmieniać szerokość orki. Oto on: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 5 Maja 2007 Jaki przekrój ma rama w tym pługu , a może wiesz ile on waży , na oko jest delikatniejszy od phx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 5 Maja 2007 Przekrój ramy? hmmm, musiałbym pójść zmierzyć, a jest po pierwszej, natomiast pług waży 1260 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 6 Maja 2007 u mnie:koszenie bizon super 250-270 zł /godzinekoszenie Class Mega heder 6m 230zł za hektar ale nie jedzie na małe kawałki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmer z okolic Raciborza 0 Napisano 7 Maja 2007 Ile u was biorą za sianie kukurydzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 7 Maja 2007 50zł od porcji czyli 100zł hektar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesaw 0 Napisano 7 Maja 2007 Rowniez 100 zl za 1 ha - bez wzgledu czy z nawozem czy bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 7 Maja 2007 Ile bierzecie za prasowanie prasą zwijającą (bela 120x120). Ja w tamtym roku brałem 150 zł za godzine prasą Sipma 279/1, sznurek Klienta. W tym roku bede mial prase na siatkę i teraz nie wiem ile wołać za godzine roboty z owijaniem siatką. No bo napewno pójdzie szybciej niż sznurkiem. Ja kto wygląda u was jaka jest różnica między owijanie sznurkiem a siatką POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 7 Maja 2007 U mnie nikt nie liczy na godzine ale od ilości belek!!! Co prawda teraz w moim rejonie juz prawie każdy ma swoją prase ale jak było ich mało to kazdy liczył cene za belke!!! Kazd ma inny sprzęt i każdy może inaczej jeździc (na innym biegu) wiec przez godzine to mozna zrobić 5 a mozna i 25.... a tak to cena od belki i jest sprawiedliwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 7 Maja 2007 u mnie tez raczej na sztuki sie robi cena 6-8 słoma( ze sznurkiem) kiszonka 8-10zł Mysle ze to bedzie dobre rozwiazanie także przy siatce ponieważ na godzine machniesz wiecej belek i co oznacza wiecej zarobisz Trzeba tylko przekalkulowac cene sznurka i siatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 7 Maja 2007 U nas się tak już utarło że od godziny liczymy. Ten system od beli może jest dobry ale także nie dokońca,no bo jeżeli koleś powie zbelować mu słome po owsie a pokos jest strasznie mały i trzeba będzie z godzine jeździć na 5 bel to słaby interes z tego wyjdzie. Wiesz że takie przypadki nie są częste ale u mnie zdażało sie tak czasami i aż cholera mnie brała jak coś takiego robiłem. I jeżeli zainkasuje od takiego delikwenta 150 zł od 5 bel to się nauczy na przyszlość że trzeba tą słome zgrabić w większe wałki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 7 Maja 2007 Moim zdaniem to każdy powinien miec troche oleju w głowie i powienien wiedziec ze jak zamawia goscia z prasa to powinno byc wszystko przygotowane na git. Ja bym mu wprost powiedział ze jak chce zebym mu belował to musi pograbic bo tak nie jade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach