MarcinC-360 0 Napisano 2 Lipca 2007 Czesc rowniez polecam odmiany jesienne ale oplacalnosc tylko w momencie prowadzenia plantacji ekologicznej z samych dopłat sporo pieniazkow ok. 1600-1800 zl kolega prowadzi ijest bardzo zadowolony. z ceryfikatem płaca 4 zl za kg wiec awarto a utrzymanie takiej plantacji nie jest trudne. Zbiory masz juz w tym samym roku co posadzisz. Sadz na wiosne. To prawda z tą ceną??Jak można uzyskać certyfikat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal 0 Napisano 3 Lipca 2007 Pietrek z jakich okolic jesteś? I do jakiej firmy sprzedajesz maliny? Ja wczoraj sprzedałem po 4zł powiat strzyżowski. Ciekawe dlaczego w tym roku firmy nie straszą, że przywiozą maliny z Chin czy Chile tylko dają taką cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 3 Lipca 2007 czesc jestem z podkarpacia siennów zagłebie malinowe, cena wysoka bo niestety na starszych plantacjach nie ma malin jedynie plonuja mlode plantacje skupy na naszym terenie prowadzi kurpiel, poltino i jeszcze kilku prywaciazy towaru malo wiec podnosza ceny porzeczka ekologiczna po 2.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 4 Lipca 2007 cena na dzien dzisiejszy 4.40 za kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławek 0 Napisano 22 Maja 2009 witam jakaś cisza tu a moze ktoś wie jak ma wyglądać cena naliny w tym sezonie może ktoś ma jakieś informacje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krusz 0 Napisano 20 Czerwca 2009 podobno ma niebyc zle czyli 3 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal 0 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam Jakie ceny malin są w waszych regionach??U mnie po prostu szok wczoraj 2,2zł/kg województwo podkarpackie powiat strzyżowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 30 Czerwca 2009 2,60 Siennów 27.06.2009r. podkarpackie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alek 0 Napisano 8 Lipca 2009 we wtorek były po 3.80 zł/kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietrek 0 Napisano 9 Lipca 2009 popatrz a u nas 3 zł na dzień dzisiejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal 0 Napisano 15 Lipca 2009 u mnie już po 2,80 i już nie zbieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezar7 0 Napisano 16 Maja 2010 panowie mamy nowy sezon i nowe problemy . malina letnia w tym roku rozwineła się pięknie i przy tej ilości nowych nasadzeń jak prognozujecie zarobimy na malinach . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietruszka-rdza 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Zamieranie pędów mailin i szara pleśń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mflash 0 Napisano 30 Czerwca 2014 witam, czy ktoś z producentów ma wiedze jak będzie się kształtowała cena malin jesiennych w sezonie 2014? jakim nawozem "dokarmić" maliny jesienne metoda fertygacji od lipca do zbiorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Linka 0 Napisano 27 Listopada 2014 Ja mam maliny tylko na swój użytek ale również uprawiamy odmianę jesienną, w tym roku owoców było na prawdę sporo. _______________________________________________________________ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafał B 0 Napisano 28 Lipca 2015 W tym roku owoców na malinach jesiennych będzie spor mniej. Polka na wielu plantacjach jest zawirusowana. U mojego kolegi na hektarze ma dwie odmianki Polkę i Polanę to polka do kolan taką wysokość ma a Polana normalnej wielkości. A jak u was sytuacja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maroLEK 0 Napisano 29 Lipca 2015 Mam to samo, tyle że po zimie z Polki zostały tylko pojedyncze rośliny, najmłodsze, najzdrowsze, reszta wypadła. Polana jakos sobie radzi przy nawożeniu i ochronie fungicydowej na full + podlewanie. Za to przegapiłem atak przędziorka i troche liści i roślin uschło, potraktowałem je Maggusem ale nie wiem czy bardziej ucierpi szkodnik czy konsument Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafał B 0 Napisano 29 Lipca 2015 Z przędziorkiem straszny problem, po kilka zabiegów się robi. Rdza się pojawiała na malinie. Ten rok ciężki będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dkawala 0 Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam, posiadam bio przedsiembiorstwo i zamierzam wprowadzic do niego demy malinowe. Jak będzie najlepsza odmiana malin nadajaca się na przetwory? Z góry dziekuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
singnoral 0 Napisano 28 Sierpnia 2015 nie jest najgorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dory69 0 Napisano 2 Lutego 2018 poltino i jeszcze kilku prywaciazy towaru malo wiec podnosza ceny porzeczka ekologiczna po 2.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pololy07 0 Napisano 23 Listopada 2022 Cześć. Czy chronisz powtarzające się maliny na zimę? Moje korzenie zamarzły w zeszłym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
justinN 0 Napisano 5 Grudnia 2022 Doradzicie jak daleko od sąsiada sadzić maliny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach