Skocz do zawartości
wuk403

PRZEBUDOWA Z CHLEWIKA NA KURNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem małe gospodarstwo rolne na którym jest chlewik i chciałbym go przerobić na kurnik ,ale z chowu wybiegowego myślę że około 300szt kur niosek jest opłacalna inwestycja w tak mało kur, czy starać się o dotacje z UE na rozbudowe>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy jest sens w tak mało kur wchodzić.Budynek jest i co dalej?

Kur nie mam ,tylko się pytam czy się będzie na tak malutką skale opłacać hodowla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerabiając chlewnię na kurnik bedziesz potrzebował pozwoleń:między innymi ze starostwa o przebudowie budynku,zmianie sposobu użytkowania,oraz karte informacyjną przedsięwzięcia oraz inne już nie pamiętam.Z 300 kurek nie wyżyjesz;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przerabiając chlewnię na kurnik bedziesz potrzebował pozwoleń:między innymi ze starostwa o przebudowie budynku,zmianie sposobu użytkowania,oraz karte informacyjną przedsięwzięcia oraz inne już nie pamiętam.Z 300 kurek nie wyżyjesz;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakich wyliczeniach sie opierales ze wiesz ze w tym "chlewiku' utrzymasz 300 niosek moze wiecej a moze mniej? Przy 300 szt niosek masz /liczac realnie/ ok 18oo zl czystego zysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wuk odpowiadam na twoje pytanie bo zakładam ,że to nie żart ,że ty na serio myślisz o czymś takim . Dzisiaj mam dzień miłośći do braci i sióstr więc napiszę ci:

zapomnij , ewentualnie pomnóż obsadę o min .20x -zarobisz na paliwo . Jak pomnożysz 300 x 100 zarobisz w 25 lat na dom i utrzymanie . Jak pomnożysz 300x 150 coś Ci zostanie zostawać .To wszystko w przypadku dobrej jak teraz koniunktury. NIE ŻARTOWAŁEM niech ci powyższy mail chociaż trochę pomoże , Jeśli go olejesz popadniesz w poważne kłopoty w krótkim czasie . NIE DZIĘKUJ chyba że chcesz mi zapłacić za poradę to biorę 1% z twoich rocznych strat to podam konto .pozdrawiam cie i życzę wszystkiego co najlepsze kasy ,szczęścia itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi