wuk403 0 Napisano 19 Marca 2012 Zakupiłem małe gospodarstwo rolne na którym jest chlewik i chciałbym go przerobić na kurnik ,ale z chowu wybiegowego myślę że około 300szt kur niosek jest opłacalna inwestycja w tak mało kur, czy starać się o dotacje z UE na rozbudowe> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 19 Marca 2012 martw sie o te 300 kur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wuk403 0 Napisano 19 Marca 2012 Ale czy jest sens w tak mało kur wchodzić.Budynek jest i co dalej?Kur nie mam ,tylko się pytam czy się będzie na tak malutką skale opłacać hodowla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 przerabiając chlewnię na kurnik bedziesz potrzebował pozwoleń:między innymi ze starostwa o przebudowie budynku,zmianie sposobu użytkowania,oraz karte informacyjną przedsięwzięcia oraz inne już nie pamiętam.Z 300 kurek nie wyżyjesz;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sussex 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 przerabiając chlewnię na kurnik bedziesz potrzebował pozwoleń:między innymi ze starostwa o przebudowie budynku,zmianie sposobu użytkowania,oraz karte informacyjną przedsięwzięcia oraz inne już nie pamiętam.Z 300 kurek nie wyżyjesz;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sussex 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 na jakich wyliczeniach sie opierales ze wiesz ze w tym "chlewiku' utrzymasz 300 niosek moze wiecej a moze mniej? Przy 300 szt niosek masz /liczac realnie/ ok 18oo zl czystego zysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufus 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 wuk odpowiadam na twoje pytanie bo zakładam ,że to nie żart ,że ty na serio myślisz o czymś takim . Dzisiaj mam dzień miłośći do braci i sióstr więc napiszę ci: zapomnij , ewentualnie pomnóż obsadę o min .20x -zarobisz na paliwo . Jak pomnożysz 300 x 100 zarobisz w 25 lat na dom i utrzymanie . Jak pomnożysz 300x 150 coś Ci zostanie zostawać .To wszystko w przypadku dobrej jak teraz koniunktury. NIE ŻARTOWAŁEM niech ci powyższy mail chociaż trochę pomoże , Jeśli go olejesz popadniesz w poważne kłopoty w krótkim czasie . NIE DZIĘKUJ chyba że chcesz mi zapłacić za poradę to biorę 1% z twoich rocznych strat to podam konto .pozdrawiam cie i życzę wszystkiego co najlepsze kasy ,szczęścia itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach