pestek6 0 Napisano 12 Kwietnia 2012 Czy tytułowy traktorek Valtra N 111e to dobry wybór na gospodarstwo mleczne(40 krów dojnych) i 50 ha pola ornego plus użytki zielone mam już ursusa 1224 zetora proxime z turem 85 i 2x 60-ka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 13 Kwietnia 2012 Dla szpanu jak najbardziej będzie dobry ale z ekonomicznego punktu widzenia bezsens gdyż już masz ponad 300KM na 50ha!! ale co tam kto bogatemu wytłumaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 13 Kwietnia 2012 Po pierwsze te zakupy będą na PROW i kupuję nie tylko traktor! A po drugie to nie bedę całe życie orał 6-ką ze względów zdrowotnych jak i wieku traktora który już mniewa awarie.Po trzecie te ciągłe przeczepianie od jednej maszyny do drugiej- masakra.6-ka cały czas podpięta pod wóz paszowy a i w tych czasach zależy na sprytnej organizacji pracy w polu aby wcześnie się obrobić;)Gleby mam ciężkie gliniaste jak to na żuławach;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 15 Kwietnia 2012 Jesli to ma byc ciągnik główny do orki itp. to lepiej 6 cyl i większej mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasiewicz 0 Napisano 24 Maja 2012 Valtra N 111e to bardzo dobre, mocne traktory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 29 Maja 2012 Chciałem większy ok 140 koni ale niestety urzędnikom nie da się przetłumaczyć że taki będzie odpowiedni.Kazali mi wybrać do mocy 125 koni max ;((((Już zaczynam realizację wniosku.Też myślę że valtra to jedna z lepszych marek traktorów;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach