Skocz do zawartości
pawlo1313

REWERS WLADIMIREC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pozdrawiam na forum panowie fachowcy od wladkow 25 panowie mam bardzo wielki problem po zakopie wladka spżedajacy gostek zalorzyl mi rewers i ok ale jak wjechalem w pole to rewers mi wywalaa bieg 3 jest a po chwili wywala na 2 tez tak robi nie wiem co zrobic prosze o pomoc co zrobic na poczatek moze rewers zle zalorzyl gostek prosze o pomoc dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze wyskakuje Ci na przełożeniu 3 lub 2, czy na rewersie?? Bo tak ogólnie to rewers nic nie ma do bigów 3 i 2. To sprzedający zakładał Ci wajche z rewersem, czy chodzi Ci o mechanizm rewersu- koła stożkowe i reszte.

Ogólnie to na początek spróbuj podregulować cięgło blokady wodzików. Jest ono z prawej strony ciągnika (tam gdzie pompa hydro) między pocchwą a pokrywą wodzików.

Wyciągasz z cięgiełka swozeń, wykręcasz(żeby było dłuższe) ze 2, max 3 obroty, zakładasz cięgiełko na dźwignię, wbijasz swożeń i jedziesz sprawdzić pod obciążeniem czy wyskakują biegi. Jak biegi nie wyskakują, i inne nie jest ciężko wrzucić, to dla pewności możesz jeszcze o pół obrotu rozkręcić cięgło.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi