Moderator 0 Napisano 5 Kwietnia 2005 Jak kupić ciągnik na kredyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer116 0 Napisano 3 Maja 2006 Ursusa C330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 3 Maja 2006 Sprawa jest dość prosta. Jeśli masz kasę to idziesz do ODR-u i robią Ci biznesplan. Z biznesplanem do banku i możesz dostać kredycik na 1,2% rocznie (dopłaty ARiMR). Jeśli masz poniżej 40 lat to linia MR będzie idealna. Wkład własny 20% odsetki niewielkie, spłata nawet na 15 lat.Jak interesuje więcej to można iść do Agencji zapytać o pomoc ze środków krajowych, poczytać np. na stronie MRiRW. Należy jedynie pamiętać że maszyna musi mieć poniżej trzech lat więc żart z C330 jak najbardziej nieodpowiedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer116 0 Napisano 5 Maja 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
"Bartosz" 0 Napisano 25 Czerwca 2006 Łysy-biznesplan robia w ODR czy trzeba robic samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 25 Czerwca 2006 Chyba nie ma wymogów kto ma zrobic tylko ODR musi go zatwierdzić ( ja kilka lat temu zleciłem pracownikowi ODR to od razu miałem go zaakceptowany - ręka rękę myje , a tak to jeszcze ODR ma chyba ze dwa tygodnie czasu i trzeba go jeszcze przyspieszać na własną ręke a raczej kieszeń). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZ 0 Napisano 28 Marca 2007 Witam.Moze wie ktos z was jaki jest najleprzy kredyt z jak najmniejszym oprocentowaniem na uzywany ciagnik np z roku 95-go. I w jakim banku byscie radzili ??? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 29 Marca 2007 W BGŻ masz coś takiego jak Agro-Ekspres, na 5 lat, oprocentowanie ok. 8%. Zabezpieczenie hipoteka. Zaciągasz do połowy wartości ziemi rolnej na danej działce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 29 Marca 2007 8 procent to dużo ( jeśli nie jest to kredyt pomostowy) to oznacza czasami zarżnięcie gospodarstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZ 0 Napisano 30 Marca 2007 Dzieki Robern. kurde trzoszkie za duzy procent bo ja bym chcial zaciagnac z jakies 60 tys. a przez piec lat jak bede placil ten procent to mnie bedzie ten ciagnik kosztowal ok 100tys co bys rodzil zrobic na moim miejscu ??? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 30 Marca 2007 odsetki za kredyt 60 tys na 5 lat wyniosa ok 14 -15 tys ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 Chwilowo wielka niewiadoma z kredytami preferencyjnymi, niby Lepper coś obiecywał, ale kiedy tym się zajmie i czy zdąży to jeszcze większa niewiadoma. Jeśliby ruszyły ponownie kredyty z dopłatami ARiMR to warto się zastanowić nad nowym Biełorusem lub używką do lat trzech w podobnej cenie. Jak na razie proponuję udział w Lotto 16. kwietnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca 2007 Najlepiej skorzystać z usług doświadczonego doradcy, który nawet opłaty za radę nie pobierze.Po wypełnieniu krótkiego formularza doradca szybko oddzwania (na swój koszt) i opowiada o szczegółach.Rozmowa do niczego nie zobowiązuje i nie są pobierane za nią żadne opłaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 5 Lipca 2007 Wróciły kredyty z dopłatami! Więc można się starać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszgowin 0 Napisano 1 Sierpnia 2007 PO co kupowac traktor-mozna wynajac Mam pytanie do wszystkich posiadaczy ziemi i gospodarstw. Zamierzamy otworzyc firme wynajmujaca sprzet rolniczy: Nowetraktory McCormick glównie. Tylko w celu informacyjnym Prosilbym zainteresowanych o odpowiedzenie czy byliby zainteresowani wynajmem jakiej ilosci i ile ha pola posiadaja i na jak dlugo byliby zainteresowani wynajmem traktorow o mocy 60-160KM. Po co trzymac wlasny traktor jak mozna go wynajac na kilka miesiecy, tygodni calkowicie sprawnym.Mozna wynajac od 1 sztuki do 200sztuk.Tak to duza inwestycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 30 Października 2007 Mam pytanie: ostatnio napotkałem się na stronę getinbanku oferują oni zakup maszyn rolniczych na kredyt... i teraz rozpoczyna się moje pytanie Czy korzystał ktoś już z tego(niekoniecznie akurat w tym banku)? Jak to wychodzi w praktyce(oprocentowanie, raty itp)? Opłaca się brać w takim czymś ciągnik za 40/50 tyś zł? Może macie jakieś inne rozwązania.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 31 Października 2007 I nikt nie orientuje się w tym temacie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 31 Października 2007 z opisu wygląda to na zwykły kredyt komercyjny, a chyba jeszcze są kredyty preferencyjne Musisz się dowiedzieć jakie są opłaty bo często są wyższe niż potem odsetki od kredytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luke16 0 Napisano 31 Października 2007 Preferencyjny odpada bo jest tylko dla osób które nie przekroczyły 40 roku życia i jest na zakup maszyn do 3 lat a ja chce kupić ciągnik gdzieś 10/14 letni do powiedzmy 50 tyś zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 2 Listopada 2007 Witam, chce zakupić ciągnik do 40000zł ale mam pytanko, o kredyt, moge np. wziąść kredyt w jakimś banku, ale pod zastaw tegoż ciągnika?Czy tylko pozostaje mi leasing (tylko na jaki procent i czy leasingują ciągniki powyżej 10lat? )Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 4 Listopada 2007 Ktoś mi odpowie na to pytanie??;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 4 Listopada 2007 na sam zastaw uzywanego ciagnika nie dostaniesz kredytu ..........bedzie potrzebna hipoteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 4 Listopada 2007 a gdybym kupił nowy ciągnik? to można wtedy pod jego zastaw?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hati 0 Napisano 4 Listopada 2007 Musisz mieć zabezpieczenie w zależności od banku 1,5 razakwota kredytu to minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 8 Listopada 2007 Nowy ciągnik i kredyt do 8 lat (tyle wynosi ekonomiczna amortyzacja ciągnika) w większości banków wystarczy zabezpieczenie na samej maszynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach