Skocz do zawartości
ursus c 330-3602x-c385

Re: Kupię kombajn (zbożowy bądź uniwersalny) składany heder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich od pewnego czasu mam problem z kombajnem stary bizon mocno śpi przejeżdził pół wieku i czeka go remont silnika ponieważ nie za bardzo mi się to opłaca dlatego zmuszony jestem kupić nowszy kombajn

Myślę o Johnie deerże ale czekam na wasze opinie i ewentualnie pomoc czym się kierować przy wyborze na co szczególnie zwracać uwagę itd...

Dopiero co skończyłem nie dawno liceum ogólne trochę pracowałem w mieście a od Listopada reperuje gospodarstwo rolne.

Szczerże mówiąc kiedyś mieliśmy vVstule a potem nowszy typ Super Bizon

Jeżeli możecie coś doradzić(w ogólniaku nie uczyli nic o rolnictwie)

będe wdzięczny.

Chciałbym powiedzieć że jedynie Polskie kombajny Rekord były naprawdę dobre mało ich wyszło i ze względu na bardzo dobrą opinię przestali je produkować podobno rzadko się psuły.

Ponadto z tego co wiem to FMŻ z Płocka przejął New Holland.

Wszelkie linki do aukcji agrotrader i tak dalej wszystko postaram się sprawdzić

tak by mieć pewność że:

a) nie zostanę oszukany(nie był kradziony a tymczasem składak i części nielegalne) bo widziałem takie przypadki

b)Nie chcę brać tak zwanych krzaków(mam na myśli kombajny typu Claas- z tego co wiem w Niemczech są wyrzucane na złom ,a potem sprzedawane do Polski "Problem z częściami")

c) Dobry kombajn do 100.000zł

d) Kombajny z Finlandii Norwegii, oraz Szwecjii są niezłe ale mają za małą kosę ze względu na górzyste tereny.

Giganty są znowu za szerokie i mało ich było.

Zresztą nie mam pgr-u.

Piszcie czekam i pozdrawiam MichMich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ten? (link)

Opis i fotki w ogłoszeniu. Ponadto sprzedający ma jeszcze inne kombajny.

Warto zadzwonić, bo również pośredniczy w wyszukiwaniu i ma rozległe informacje i kontakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi