Skocz do zawartości
kyku1991

w ciągniku c360

Rekomendowane odpowiedzi

w ciągniku c360 nie chce mi sie cos wałek włączyć tylko jak zgasze to wtedy sie włączy i coś mi niektórzy mówili ze to muszisz wziąść rozpołowić ciągnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jakie dodatkowe objawy?Może wystarczy wyregulować sprzęgło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ze regulowałem sprzęgło i teraz jak puszcze sprzęgło i troszke podjedzie nie dużo ciagnikiem to wałek sie włączy i jak chce wyłaczyć to tak musze na sile do góry ciagnać i pewnie czeba bedzie rozpaławiać ciągnik może mi ktoś powie co z tym zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sprzęgło nie "ciągnie" to możliwe że jest problem z przesuwem zębatek na wałku,chyba żeby może zatrzask się zacina.To może najpierw wykręcić zatrzask(zamek) u góry na pokrywie skrzyni biegów.Jeżeli tu nie będzie problemu to pod spodem odkręcić podstawę mocowania pompy(a nawet pozostałe pokrywy) i sprawdzić czy lekko się przesuwają współpracujące elementy.Bo możliwe że tuleja napędu pompy ciężko się przesuwa po wałku.Popatrz w katalogu a jeżeli nie masz to jest u mnie na http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Katalog*2cUrsus+C-360+istrukcja+obs*c5*82ugi*2ckatalog+cz*c4*99*c5*9bci Możliwe że trzeba będzie jeszcze poodkręcać wodziki ale to już należało by zdemontować górną pokrywę oraz podnośnik.Czyli przed ewentualnym rozpołowieniem postarać się zlokalizować przyczynę(miejsce) problemu.Czyli najpierw sprawdzić zatrzask, a następnie szukać dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi