kyku1991 0 Napisano 23 Maja 2012 w ciągniku c360 nie chce mi sie cos wałek włączyć tylko jak zgasze to wtedy sie włączy i coś mi niektórzy mówili ze to muszisz wziąść rozpołowić ciągnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 24 Maja 2012 Witam.Jakie dodatkowe objawy?Może wystarczy wyregulować sprzęgło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyku1991 0 Napisano 24 Maja 2012 no właśnie ze regulowałem sprzęgło i teraz jak puszcze sprzęgło i troszke podjedzie nie dużo ciagnikiem to wałek sie włączy i jak chce wyłaczyć to tak musze na sile do góry ciagnać i pewnie czeba bedzie rozpaławiać ciągnik może mi ktoś powie co z tym zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 25 Maja 2012 Jeżeli sprzęgło nie "ciągnie" to możliwe że jest problem z przesuwem zębatek na wałku,chyba żeby może zatrzask się zacina.To może najpierw wykręcić zatrzask(zamek) u góry na pokrywie skrzyni biegów.Jeżeli tu nie będzie problemu to pod spodem odkręcić podstawę mocowania pompy(a nawet pozostałe pokrywy) i sprawdzić czy lekko się przesuwają współpracujące elementy.Bo możliwe że tuleja napędu pompy ciężko się przesuwa po wałku.Popatrz w katalogu a jeżeli nie masz to jest u mnie na http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Katalog*2cUrsus+C-360+istrukcja+obs*c5*82ugi*2ckatalog+cz*c4*99*c5*9bci Możliwe że trzeba będzie jeszcze poodkręcać wodziki ale to już należało by zdemontować górną pokrywę oraz podnośnik.Czyli przed ewentualnym rozpołowieniem postarać się zlokalizować przyczynę(miejsce) problemu.Czyli najpierw sprawdzić zatrzask, a następnie szukać dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyku1991 0 Napisano 25 Maja 2012 oki dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach