Skocz do zawartości
hattor

problem z obrotami t25 (czy to pompa wtryskowa)

Rekomendowane odpowiedzi

mam mały problem ciągnik nie chce wchodzić na obroty czasami się uda lecz jak złapie wolne to trzeba wachlować gazem i może zaskoczy wymieniłem pompkę mechaniczną filtry połączenia szczelne na przewodach olej w pompie wymieniony z sekcji wysokiego ciśnienia tłoczy paliwo końcówki wtryskiwaczy wymienione na nowe i wyregulowane jeszcze jedno wymieniłem śrubę w przelewie filtrów paliwa gdyż orginalna nie miała przecięcia aby paliwo wracało przelewem do zbiornika może ma ktoś jakiś patent

jeżeli ktoś będzie zainteresowany schematami elektrycznymi do t25, oraz katalogiem części to posiadam i wiele innych materiałów.

Potrzebuję wszelkich danych do pompy wtryskowej regulacji, ustawień itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką śrubę tam dałeś? Jeśli będzie w niej większa dziura niż ok 1mm2 to nigdy ci nie wejdzie na obroty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opcja jest taka że kupiłem org śrubę tzn w porównaniu ze starą to ta ma tylko z boku przekoszenie a stara w środku miała przewiercony otwór lecz fabrycznie nie przecięta i nadmiar nią nie leciał dlatego kupiłem nową

dziś odkryłem że mam pękniętą sprężynkę nr katalogowy 21.1106427 poniżej link do tej pompy i sprężynki wg niego brak w pompie tego co za sprężyną w stronę nakrętki widocznie ktoś wcześniej cos namieszał

http://www.autosoft.ru/online/acat/?idgroup=40&idmodel=229&idmark=28&atype=3#p895471

(delikatnie mówiąc popękała i jej części zwojów) jest to sprężyna która znajduje się w w dolnym kanale pompy wtryskowej a dokładnie od pompy mechanicznej idzie przewód na tył pompy pomijając filtry paliwa i jak się odkręci z tyłu ten przewód to tam jest sprężynka a pod nią zaworek u mnie to wygląda tak że sprężyna jest wyczuwalna gdzieś w połowie kanału lecz nie chce wyjść i jest problem czy jej połamane fragmenty nie poleciały gdzieś i czegoś tam nie blokują. poza tym ciągnik jak postał około godziny to widać było przez rurkę powrotu że paliwo się cofnęło i jest powietrze by może to wina tej sprężynki a pompa mechaniczna nowa jest.

przed wymianą tej śrubki też nie chciał wchodzić na obroty ale jak załapał do szedł. to tyle dziś spróbuję wydostać to sprężynkę pod wieczór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko działa po wymianie sprężynki zawór trzyma a obroty są przy najmniejszym dodaniu gazu a silnik aż się rwie do pracy to tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi