Skocz do zawartości
kyku1991

sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

dzis pojechalem w pole i pod silnika dymi mi poszły i tak było czuć ze sie sprzęgło przypaliło i nie chciało mi biegu wrzucać musiałem zgasić ciągnik i wtedy bylo ok a tak to nie wrzucilo a do konca wciskałem i dzis próbowałem na tych klapkach regulować i teraz wbije bieg ale znow wałek nie chce sie dobrze właczac tytlko jak puszcze i tak pare cm zuszy to wtedy sie włączy moze mi ktos powie czy bede musiał rozpaławiać ciagnik czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy łapy nie są uszkodzone, podkładki nie popękane. Ustaw przęgło książkowo pierwszy i drógi stopień. Jeśli nic się nie poprawi to zrób mu remont bo nic innego nie pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

były to łapki i tarcza pierwszego stopnia do wymiany i łożysko wyciskowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pogratulować.A jak tarcza drugiego stopnia,bo też miałeś problem z włączeniem WOM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drógiego stopnia tarcza była dobra i nie kupowałem nowej a jeszcze mi mowili zebym sobie do sprzęgła dospałał zeby przedluzyc to od silnika zeby sprzęgło leciutko chodziło a teraz ciezko chodzi i mowili zeby dospawal i nie wiem czy dospawac czy to cos to zmieni czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak przedłużysz ramię tego wałka co wciska widełki to będzie lżej sprzęgło się wciskało.Tylko wtedy musisz jeszcze mniejsze odstępy łapek ustawić bo jak jest dłuższe ramię to automatycznie wciskają się mniej albo bliżej łapek dać łożysko oporowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi