Skocz do zawartości
lębork koparki

Ciągnik JCB SPALANIE PALIWA

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam ciągnik fastrac model 185/65 używam go do transportu wożę nim żwiry piaski na terenie Lęborka zbudowałem do niego fajną Tadeem o dużej ładowności 25 ton spalanie ma tak około 50 litrów na sto kilometrów słyszałem że ż silnikiem perkinsa pali mniej czy ktoś ma taki silnik w ciągniku i ile pali paliwa w transporcie www.robotylebork.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich pilnie potrzebuję opon do ciągnika FASTRUCK JCB najczęściej jeżdżę po drogach asfaltowych rozmiar opon 520/70/30. Na tylnie opony mam duży nacisk około 5 ton jakie opony wybrać jakiej marki WWW.robotylebork.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinny być z większym indeksem prędkości ale nie niekoniecznie ,w swoim fastrac'u ma 540/65/30 continental i mogę powiedzieć że są bardzo ciche nawet jak śmigam powyżej 70km/h .A co do twojego poprzedniego posta to ja mam na silniku perkinsa model 155 i też spalanie jest wysokie i nie ma się co oszukiwać że z ładunkiem zejdziesz do spalania jakie mają sam.ciężarowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powinny być z większym indeksem prędkości ale nie niekoniecznie ,w swoim fastrac'u ma 540/65/30 continental i mogę powiedzieć że są bardzo ciche nawet jak śmigam powyżej 70km/h .A co do twojego poprzedniego posta to ja mam na silniku perkinsa model 155 i też spalanie jest wysokie i nie ma się co oszukiwać że z ładunkiem zejdziesz do spalania jakie mają sam.ciężarowe.
Jakiej firmy masz opony jakie polecasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile idzie najwięcej twój ciągnik mój prawie 80 km na godzinę ale jak jeździ się tak szybko to spalanie wir w zbiorniku. Zauważyłam ze jak się jeździ do dwóch tysięcy to spalanie dużo mniejsze ale prędkość mniejsza około 50 na godzinę czy w twoim też są takie spalania paliwa jak jeździ się szybciej to pali więcej czy podobnie jak i wolniej. WWW.robotylebork.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 2000obr/min mam 70km/h i staram się nie przekraczać tych obrotów bo potem wzrasta tylko zużycie paliwa ,zresztą każdy silnik i nieważnie w samochodzie czy w ciągniku na wysokich obrotach spali więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Traktor to nie formuła 1 i nie trzeba przywiązywać takiej wagi do producenta gdyż teraz wszystkie marki produkują na podobnym poziomie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Traktor to nie formuła 1 i nie trzeba przywiązywać takiej wagi do producenta gdyż teraz wszystkie marki produkują na podobnym poziomie .

Co do wyboru producenta to nie masz racji są opony tureckie, chińskie. Sam wypróbowałem na swoim sprzęcie. Raz w ładowarce czołowej zamontowałem chińczyka, eksploatowana była cały rok około 500 godzin przy robotach ziemnych wykopach niwelacji ternu . Opony miały roczną gwarancję ,po 14 miesiącach jedna opona dostała guza z boku i wystrzeliła. Zamontowałem starą oponę w ciągu 6 mieś. Strzeliły wszystkie i były do wymiany. WWW.robotylebork.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory pisząc "producenci " miałem na myśli tylko renomowane firmy europejskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy 2000obr/min mam 70km/h i staram się nie przekraczać tych obrotów bo potem wzrasta tylko zużycie paliwa ,zresztą każdy silnik i nieważnie w samochodzie czy w ciągniku na wysokich obrotach spali więcej
Masz około 40 koni mniej w swoim silniku. Też wozisz takie ładunki powyżej 20 ton jak sobie radzi ten silnik, atak w przybliżeniu ile na godzinę spala. Tak pytam bo był kiedyś klient który mówił ze ma 2 ciągniki ale jeden ż silnikiem kamiśa a drugi na tej samej robocie perkis rzekomo spalał 20 litrów mńej co kumis. Najbliższym czasie planuje zmienić ciągnik na młodszy i Niewinem z jakim silnikiem wybrać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz ciągnik z przed 95r. to mamy tylko 2KM różnicy a jeśli młodszy to 20KM ,kiedyś rozmawiałem z znajomym co ma fastraca z cumisem to był bardzo zadowolony ze spalania i do tej pory to myślałem że z perkinsem mam duże spalanie ale nie sprawdzałem tak jakoś dokładniej ile pali w transporcie gdyż takich ładunków nie ciągam a pracuję głównie w pługu ,agregacie upr.siew. i ciągam dużą prasę kostkującą hew holland .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie jedna sprawa mój ciągnik wydaje mi się ze nadmiernie kopci na czarno w szczególności z rana. Kopcenie zanika w Mierę szybko po paru minutach kopci tylko wtedy jak się dodaje gazu jak wejdzie na obroty to prawie nie widać kopcenia można było by coś z tym zrobić Nie winem od czego zacząć pompę sprawdzić cz wtryski paliwowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zastanawia mnie jedna sprawa mój ciągnik wydaje mi się ze nadmiernie kopci na czarno w szczególności z rana. Kopcenie zanika w Mierę szybko po paru minutach kopci tylko wtedy jak się dodaje gazu jak wejdzie na obroty to prawie nie widać kopcenia można było by coś z tym zrobić Nie winem od czego zacząć pompę sprawdzić cz wtryski paliwowe.
kopcenie rana kopci mocno i cały czas potem jak się przygaduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moc mojego to 123KW czyli około 168KM ,a co do kopcenia to trzeba by było sprawdzić stopień sprężania ,wtryskiwacze i na końcu poprawność ustawienia kontu wtrysku pompy wtryskowej jeśli wszystko powyższe będzie ok. to pozostanie naprawa pompy wtryskowej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi