burtek 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Witam serdecznie,otóż chciałbym się Was drodzy koledzy i koleżanki poradzić. Otóż mam ponad 6 ha uprawy leśnej: brzoza, sosna, modrzew. Odchwaściłem uprawę poprzez zastosowanie wykaszania, lecz w tym roku pogoda nie sprzyja i chwasty rosną jak wściekłe. Nie mogę sobie z nimi poradzić. Może ktoś z Was ma inną metodę na te chwasty? Jakieś środki ochrony roślin? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 28 Czerwca 2012 ze środków to najtańszy na chwasty będzie glifosat, jednak problem może być z drzewami, bo wykończy wszystko co zielone, także najtańszym zabiegiem będzie wykaszanie tudzież ewentualnie uprawa broną talerzową (dłuższy efekt), do lasów też istnieją specjalne wynalazki do odchwaszczania np specjalne wały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 29 Czerwca 2012 Witam.Może mazacz do herbicydów by się sprawdził np. coś podobnego http://allegro.pl/listing.php/search?string=mazacz&category=0&sg=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach