kyku1991 0 Napisano 4 Lipca 2012 witam nie wiem od czego mugl by mi sie akumulator zapalić jechalem i cos zaczeło mi śmierdziec a tu patrze a tu dymy ida i podnioslem blache a tu ogien i nie wiem od czego by sie mógł zapalić a mam dwa akumulatory a ten drógi sie nie zapalił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SSaPeRR* 0 Napisano 5 Lipca 2012 W którym miejscu widać największe uszkodzenia od ognia?? Przy slupkach,a może korkach??Aku są bezobsługowe(żelowe) czy zalane elektrolitem?? Przyczyną mogą być luźne klemy, zwarcie na kablu + z blachami ciągnika. Może też być że jeśli to są aku zalane elektrolitem to wydobywało się z niego sporo wodoru i od małej iskry się zapaliło. Prądnice/alternator masz w porządku?? U ojego wujka w C330 altek po tym jak padł regulator przeładował tak aku że jeden wybuchł. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyku1991 0 Napisano 5 Lipca 2012 widać na kublu co idzie do rozrusznika są zalane elektrolitem właśnie klemy miałem mocna zakrecone moze do blachy dostawiło właśnie teraz musze kupić alternator ale jak załorzyłem akumulator od auta to zapalił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach