kyku1991 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 witam chciał bym zakupić opony do ciagnika c360 i mowili mi zebym sobie kupil od zetora opony ze lepiej sie jezdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 czyli zamiast 14.9 R28 musialbys kupic 16.9 R28, opony sa ciut szersze i wyzsze,osobiscie polecam, mniej ciagnik siada na mokrym, ciut szybszy na drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam.Ja miałem te opony(16,9/28).I moje doświadczenie jest takie że ciągnik traci na mocy w tym sensie że gdy przy zwykłych oponach jechało się np. na 3 to przy tych oponach trzeba było redukować do 2.Osobiście już więcej ich nie montowałem i nie mam takiego zamiaru.I jeżeli ciągnik jest maksymalnie wykorzystywany(jeśli chodzi o moc)to ich nie polecam.Faktem jest że nie ugniatają tak ziemi oraz że ciągnik tak prędko nie tonie,oraz należy uwzględnić problem z uprawami międzyrzędowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisałem 16,9/dwadzieścia osiem,a wyszedł jakiś "agent" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 2 Sierpnia 2012 Jak opona wyższa to ciągnik szybszy, orka to pewnie tylko na dwójce, można zwiększyć dawkę paliwa i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matix 0 Napisano 22 Sierpnia 2012 Ciekawą alternatywą opony do ciągnika 14,9-28 okazują się opony np. Kormoran 420/70R28, które wysokością nie będą się różnić od 14,9-28 a okazują się szersze o 10cm jak te 16,9-28. Też będą pomagać zwiększać siłę ciągu przy orce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach