filip71 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam,w kombajnie claas protector przy silniku jest wielorowkowe,duże koło pasowe od którego rozchodzą się napędy. Czy może ktoś wie jak zdjąć to koło.Próbowałem zdjąć to koło ściągaczem ale nie idzie. Odkręciłem obudowę i próbuję razem z nią ale też są jakieś problemy. Nie wiem co dalej robić. Proszę o pomoc PILNE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam.Przy tym nie robiłem ale sądząc po obrazie https://picasaweb.google.com/lh/photo/BeKrbcK9tBIpJrbUGy1EiNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink z katalogu,to koło jest osadzone na czopie stożkowym.Wał napędowy jest połączony z silnikiem przez sprzęgło gumowe które jest przykręcone na śruby.Także sądzę po tym że należy rozbierać po kolei.Jeżeli z tego stożka nie chce zejść to może należy naprężyć ściągaczem a następnie uderzyć młotkiem żeby zadrżało.Ale może już zrobiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach