Skocz do zawartości
viansa2003

john deere 3130- 79rok pomocy sprzeglo uszkodzone chyba??

Rekomendowane odpowiedzi

dobry wieczor..kupilem dzisiaj ciagnik john deere 3130 z 79 roku.stal 5 albo wiecej lat...udalo mi sie go odpalic bez problemu..tyle ze jak odpalilem okazalo sie ze nie chodzi hydraulika i wspomaganie kierownicy ,zobaczylem na miarce ze malo oleju hydraulicznego dolalem 6 ltr i jest stan..lecz nic to nie dalo...no i sprzegro mam prawdopodobnie do wymiany bo pedal sprzegla chodzi bardzo leciutko do konca bez wyczuwalnego oporu jak to powinno byc...znalazlem w bloku okraglam klapke i przez nia widac docisk i lozysko oporowe gdy naciskam sprzeglo to widac ze lozysko wchodzi do docisku w srodek tak jakby nie bylo wogole sloneczka...moze ktos mial podobny przypadek i rozwiazal problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jeśli nie działa wspomaganie i hudraulika to najpradopodobniej nie działa pompa oleju ta która jest z przodu ciągnika, a co do sprzęgła to sprawdź poziom płynu w zbiorniku bo moze go nie być i nie bedzie działal wysprzęglik. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ..sprzeglo mam mechaniczne nie hydrauliczne...rozpolowilem i okazalo sie ze docisk sie rozlecial ...co do hydrauliki to zalalem gorny zbiornik i hydraulika jak i wspomaganie zaczelo dzialac ale przez chwile...mysle ze gdzies w skrzyni powinna byc druga pompa zasilajaca ta z przodu i jej nie zasila...albo brudne filtry albo pompa kaput....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi