pestek6 0 Napisano 1 Września 2012 Mam problem z odpaleniem mojej 6-ki.Akumulatory dobre,jeden nowy tydz. temu kupiony,pokazują 12,40 i 12,43 v masy posprawdzałem i przeczyściłem a t jak chcę odpalić to ten przełacznik na 24v tak terkocze jakby załapać nie chciał.a jak podłączę prostownik pod alternator to odpala i to po sekundzie ładowania.w czym może byc problem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 1 Września 2012 Witam.Według mnie masz problem z napięciem na przełączniku napięcia(terkotanie jest skutkiem braku siły w utrzymaniu załączonych styków).Jedyne co w tej chwili przychodzi mi na myśl to za niskie napięcie na cewce(elektromagnesie)przełącznika.To jest obraz z mojego przełącznika od ZT300 https://picasaweb.google.com/lh/photo/XOKO7rdJhsUsFOH2nwUPE9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink i nie wiem na ile będzie wspólny z twoim przełącznikiem.Strzałki są odnośnikami do elementów wspólnych,tych samych(wewnątrz-zewnątrz)lub razem połączonych.Do zacisku 50a jest podawane napięcie z włącznika rozrusznika(w moim przypadku),i tu należy zmierzyć napięcie jakie dochodzi(ok.12V).Jeżeli jest dobre to oczyścić styki w przełączniku napięcia.......a jak podłączę prostownik pod alternator to odpala i to po sekundzie ładowania.w czym może byc problem??? Na to nie mam jednoznacznej odpowiedzi.Być może że w układzie tworzy się jakiś "mostek"oporowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 2 Września 2012 kup rozrusznik z przekładnią wywal to ustrojstwo i odpalaj go zawsze bez problemu sprawdz styki w tym przełaczniku zasniedziale czy przypalone potrafią właśnie tak sie objawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 2 Września 2012 Dziś zerknąłem do traktorka i w tym przełaczniku 12/24v zauważylem że kabel sie grzeje.okazało sie że po drugiej stronie są takie śrubki wkrecane które stykaja i jedna była wykręcona i nie było przejścia;)Jutro jadę w orkę hehe;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach