Skocz do zawartości
finańsista korbiński

Kredyt pod zakup ziemi - gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze pytanie czy masz zdolność?

Jak masz to nie ma problemu, ja brałem w BGŻ i jestem zadowolony tylko że kwota 60 tys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co takiego Cię zadowala w tym banku ? Właśnie jestem po wstępnej rozmowie z ich agentem w sprawie kredytu na zakup ziemi (na 35 tyś )na dwa lata ,i wyszło że do oddania będzie prawie 4 tyś ,z tego 1800zł to ubezpieczenie się na życie,mnie i żony na rok ,ubezpieczenie przymusowe przez rok,to jakieś porypane bo jeszcze kupioną ziemię oni biorą na hipotekę (wpis do hipoteki 200zł wypis 100zł) mało tego kasę trzeba wywalić na biznes plan około 400zł i kupę zaświadczeń i papierów do wykupienia po urzędach.

Bank Spółdzielczy tam dopiero postawili warunki ! zażądali aby umowy dzierżawy miały wpis o sposobie zapłaty czynszu dzierżawnego .No i najważniejszy warunek założenie konta u nich ale że nie jestem ich klientem to nie mogę ubiegać się o kredyt. Bank Zachodni WBK nie dostał kasy.

Czy wasze banki też tak Was traktują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za wyrażenie, proszę tego nie brać personalnie - ale czy Ty pierwszemu z ulicy, który wejdzie do Twego domu pożyczysz 35 tys. zł ot tak sobie bo akurat masz w kieszeni?

Skąd bank bierze pieniądze aby nam pożyczać ? Od zwykłych ludzi tacy jak my więc chyba muszą dbać o interes swój i Klientów, którzy złożyli w banku pieniądze.

Zaznaczam, że wcale nie chodzi mi tutaj o gloryfikowanie banków, bo nie mam w tym najmniejszego interesy. Czasami po prostu trzeba zrozumieć stanowisko innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi