mix74 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 Chętnie doradzę w kwestii materiałowej, technologicznej i w jakiejkolwiek innej jeśli tylko dam radę, a wiedze mam dużą na ten temat..... Pozdrawiam Wszystkich Rolników!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam, podobno agencja przedłużyła termin budowy płyt i zbiorników dla tych co dostali kase, a nie zdążą z realizacją, nowy termin jest do końca 2007 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tax-Ator 0 Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam, podobno agencja przedłużyła termin budowy płyt i zbiorników dla tych co dostali kase, a nie zdążą z realizacją, nowy termin jest do końca 2007 roku. Zgadza się, najpierw powiedział o tym prezes na konferencji prasowej, a dopiero po 3-4 dniach przekazał tą informację oficjanie BP - ludzie co za obstrukcja urzędnicza - prezes bawi się w politykę - tylko zapomina że jego zadaniem nie jest budowanie pozytywnego wizerunku swojej obsoby - tylko zarządzanie ARiMR ... a o tym chyba zapomniał ... jak zwykle zresztą - tak to bywa z 'specjalistyczną' 'kadrą' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mix74 0 Napisano 5 Sierpnia 2006 witam, skończy sie tak, że cały projekt będzie przedłużony o 2 latapozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 3 Października 2006 Witam! Są jakieś standardy unijne, co do odległości od pomieszczenia ze zbiornikime na mleko, a zbiornikiem na gnojówkę i płytą gnojową, bo zbiornik na mleko można traktować jako ciąg technologiczny i płyta gnojowa nie musi być 50 metrów od mleka, a ta zasada chyba dotyczy i szamba na gnojówkę, bo firma chce robić zbiorniki zaraz za oborą, a to daje 9 metrów od pomieszczenia z chłodziarką. Kiedyś słyszałem o 15 metrach od szamba. A druga sprawa to mam obore łączona ze stodołą a wogóle stodołe traktuje się jako magazyn pasz i obowiązuje 10 metrów od płyty i od zbiornika. Firma gwarantuje że to ma przejść, ale boje się że może coś wymyślą przy nowym spo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach