ikcomas 0 Napisano 6 Września 2010 U mnie 561 zł netto. Cena taka sama jak pszenżyto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pietia 0 Napisano 6 Września 2010 Gdzie tyle płaca za jęczmień paszowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 6 Września 2010 Daleko od Ciebie. http://www.wolapasze.pl/Siedziba jest w Białej Podlaskiej - tam kilka złotych więcej, cena 561 zł jest z miejscowości Chotycze. Kasa po 60 dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 9 Września 2010 kiedy siejecie jęczmien ozimy? i czym ochronic go od chwastów? na jesieni jeszcze jakis zabieg poza tym warto zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 10 Września 2010 kiedy siejecie jęczmien ozimy? i czym ochronic go od chwastów? na jesieni jeszcze jakis zabieg poza tym warto zrobic??o jęczmieniu ozimym jest osobny temat , to jest o jarym, jakiś mod mógł by w nazwie dopisać "jary" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibon16 0 Napisano 29 Września 2010 witam może ktoś zporządza sobie kosztorys produkcji jeczmienia jarego był bym wdzięczny gdy by mi taki udostępnił w celach porównawczo badawczych z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 13 Grudnia 2010 Kupię jęczmien pow. piotrkowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 3 Stycznia 2011 ile u was chcą za jęczmień? może ktoś podać cenę i z jakiego województwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 4 Stycznia 2011 730 + VAT Wola Pasze Biała Podlaska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian96 0 Napisano 22 Stycznia 2011 Ma ktoś swój tegoroczny jęczmień zdatny do siewu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba79 0 Napisano 3 Lutego 2011 730 + VAT Wola Pasze Biała Podlaskadobra cena widze. jakis kontakt można dostać na forum? trzeba pomagać innym ja znalazlem dobrą stronke z nawozami i tez pomagam : http://www.nawozeo.pl/index.php . pozdrawiam i róbmy wszystko aby żyło nam się lepiej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 3 Lutego 2011 panowie macie jakies ciekawe propozycje odnośnie dobrych odmian paszowego jęczmienia jarego bo chce w tym roku posiać cos nowego. prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 4 Lutego 2011 730 + VAT Wola Pasze Biała Podlaskadobra cena widze. jakis kontakt można dostać na forum? trzeba pomagać innym ja znalazlem dobrą stronke z nawozami i tez pomagam : http://www.nawozeo.pl/index.php . pozdrawiam i róbmy wszystko aby żyło nam się lepiej . Wcale nie jest dobra, bardzo nieaktualna. Teraz 850+VAT. A Ty śmiecisz na forum. Kontakt jest w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 6 Lutego 2011 Ma ktoś swój tegoroczny jęczmień zdatny do siewu??Tegorocznego ta raczej nigdzie nie dostaniesz, chyba że coś z Południowej Ameryki Lub Australii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robinson 0 Napisano 10 Lutego 2011 Witam. Mam takie pytanie, siał ktoś odmiany jęczmienia ATICO lub BOLINA mam takie do wyboru i nie wiem którą wybrać. Jeżeli mógł by ktoś coś doradzić byłbym wdzięczny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 19 Lutego 2011 Co lepiej posiać pszenżyto jare czy jęczmień jary? Chciałbym posiać jęczmień (odmiana Antek albo Eunova) na glebie V, VI klasa, zasobność fosforu wysoka, potasu średnia, magnezu wysoka, ph 5,00.Przedplonem była seradela uprawiana na oborniku w dawce 30 t/ha użytkowana jako pastwisko dla bydła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczek 0 Napisano 19 Lutego 2011 Co lepiej posiać pszenżyto jare czy jęczmień jary? Chciałbym posiać jęczmień (odmiana Antek albo Eunova) na glebie V, VI klasa, zasobność fosforu wysoka, potasu średnia, magnezu wysoka, ph 5,00.Przedplonem była seradela uprawiana na oborniku w dawce 30 t/ha użytkowana jako pastwisko dla bydła.u mnie przy tak niskim ph jęczmień nie miał by ochoty na polonowanie także stawiał bym na pszenżyto. napewno pewniejszy plon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 19 Lutego 2011 Ale należy wziąć pod uwagę bardzo dobry przedplon oraz łagodzenie niskiego odczynu regularnym stosowaniem obornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 19 Lutego 2011 Jęczmień j. na kwaśnej glebie VI klasy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 19 Lutego 2011 Na piachcach kwaśny odczyn jest mniej odczuwalny niż na glinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 19 Lutego 2011 na czymś takim na pewno szału nie będzie, lepiej pszenżyto. ciekawe czy w ogóle wzejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 22 Lutego 2011 Na piachcach kwaśny odczyn jest mniej odczuwalny niż na glinie.Ale odczuć związanych z piachem, nie zmieni żadna siła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 26 Lutego 2011 stosowal ktos srodek wirtuoz w jeczmieniu jarym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian7k 0 Napisano 26 Lutego 2011 na czymś takim na pewno szału nie będzie, lepiej pszenżyto. ciekawe czy w ogóle wzejdzieMoim zdaniem w takich warunkach nie warto uprawiać jęczmień j ani przenżyto jare które wg moich praktyk potrzebuje stanowiska zbliżonego wymaganiami do pszenicy jarej.W takim przypadku zdecydowanie mieszanka owies 40%+jęczmień 60% większe prawdopodobieństwo dobrego plonowania a pasza dla przeżuwaczy dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 24 Marca 2011 Jak u Was koledzy wygląda sytuacja z zasiewami jenczmienia jarego. U mnie w wiosce co niektorzy posiali w poprzednim tygodniu sasiad widze ze dzis sieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach