gregorfik 0 Napisano 12 Maja 2012 A może ma ktoś jakąś inną ciekawą propozycje opartą o strobi dla jęczmienia?Może Acanto 0,5 + Bumper 0,5 albo Acanto + Soprano, co by troche taniej wyszło a jednocześnie długo trzymało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 12 Maja 2012 fandango wystarczy na jeden zabieg i ladnie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 12 Maja 2012 ja jade po czesci tymhttp://www2.dupont.com/Crop_Protection/pl_PL/Produkty/Fungicydy/Credo600SC.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 16 Maja 2012 Czym skracacie jęczmień i jak to sie Wam udaje? Z basfu zalecają 0,6l medaxu + 1l ccc w fazie 31-32. Stosował ktoś coś takiego???? Teraz po rzepakach N sporo ma wiec trzeba by go dobrze skrócić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 17 Maja 2012 ja stosowałem 0,7 cerone na liść flagowy, skracało rewelacyjnie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 17 Maja 2012 cerone bardziej usztywnia a nie skraca.w tym roku stosuje moddus .zobacze jaka bedzie roznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 17 Maja 2012 również skraca, miałem mijaki na polu nie opryskane cerone, była różnica w długości źdźbła około 10cm, jeśli nie więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 17 Maja 2012 moim zdaniem nie jest to za dobry srodek w jeczmieniu.potrafi lezec jeczmien po tym srodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 17 Maja 2012 u mnie w mijakach leżał, reszta stała. kiedyś podobno był środek który zawierał ccc i etafon, i miał pozwolenie na jęczmień, ale co to było to nie pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 17 Maja 2012 Ja dałem Cerone tydzień temu ( no niecały ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 18 Maja 2012 Jaki fungicyd polecacie w ochronie jarego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 19 Maja 2012 jesli na dwa zabiegi to falcon lub soligor pozniej duett.na jeden zabieg fandango Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 19 Maja 2012 W tym roku tam gdzie trzeba już było jechac na plamistość poszedł capalo 1,4l + medax 0,6l + ccc 0,8l + mikro + siarczan + mocznik. A tam gdzie nie widać chorób ta sama mikstura bez fungicydu na razie a potem pojdzie fandango Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 19 Maja 2012 wspominałem coś wcześniej o łącznym stosowaniu cerone z ccc, kiedyś był środek o nazwie terpal, można jechać według instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 20 Maja 2012 A co powiecie o zastosowaniu Tilt Plus ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 24 Maja 2012 pamięta ktoś z was środek TERPAL?? była to mieszanina etafonu i ccc z pozwoleniem na jęczmień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 1 Lipca 2012 Witam ,czy ktos z Was kosil juz jeczmien ozimy jakies wrazenia ? Ja za 2-3 dni mysle wyjechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 1 Lipca 2012 Witam ,czy ktos z Was kosil juz jeczmien ozimy jakies wrazenia ? Ja za 2-3 dni mysle wyjechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 1 Lipca 2012 Witam ,czy ktos z Was kosil juz jeczmien ozimy jakies wrazenia ? Ja za 2-3 dni mysle wyjechac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paolo405 0 Napisano 1 Lipca 2012 Ja jutro wjeżdżam,oczywiście jak dopisze pogoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paolo405 0 Napisano 1 Lipca 2012 Ja jutro wjeżdżam,oczywiście jak dopisze pogoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 1 Lipca 2012 W naszym regionie jęczmień będzie do zbioru za ok 2 tygodnie .Jest zreglonowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 1 Lipca 2012 W naszym regionie jęczmień będzie do zbioru za ok 2 tygodnie .Jest zreglonowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 2 Lipca 2012 U mnie też poszedł glifos i żniwa za 2 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 7 Lipca 2012 Jeczmien skoszony wydajnosc srednia prawie 5 ton/ha klasa 4b.Dwie odmiany grubsze ziarno choc slabiej sypala dwu rzedowa ,lepsza wydajnosc ale drobniejsze ziarno cztero rzedowa.Ogolnie jestem zadowolony po tych mrozach jakie panowaly zima u nas bez pokrywy sniegowej na polu. Ktos jeszcze skosil.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach