Grześ 0 Napisano 7 Lipca 2012 u mnie od 3 nocy pada a w dzień 30 st. No i jeszcze trzeba czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 7 Lipca 2012 Ktos jeszcze skosil.?znajomy gdzieś na początku tygodnia, miał sześciorzędowy, mówił że drobiazg ale sypnął ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 9 Lipca 2012 Dziś wykosiłem rewelacji nie było ale ziarno ładne. Nie wiem jak sypał bo była wsiewana qq i nie znam powierzchni ale 5 t z ha napewno naleciało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Lipca 2012 A jarego średnia 6t na lekkim plusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 25 Lipca 2012 A jarego średnia 6t na lekkim plusie.Jaką odmianę miałeś no pięknie sypało ......u nas ze 4,5 tonki ,ale na takie anomalia i tak jest całkiem dobrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Lipca 2012 starego antka i część rubinka w c2 ale trudno porównać bo ziemie różna. Ziarno ładne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hospes 0 Napisano 26 Lipca 2012 U mnie jęczmień jary (siew po zmarzniętej pszenicy ) około 6,5 t jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hospes 0 Napisano 26 Lipca 2012 U mnie jęczmień jary (siew po zmarzniętej pszenicy ) około 6,5 t jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 26 Lipca 2012 eunowa 6 t.przedplon pszenica ozima. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 27 Lipca 2012 Jęczmień jary zebrany, plon 5,5T tylko. Słabszy na mokrzejszych miejscach. Odczuł nadmiar wody w maju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 28 Lipca 2012 Ja tez dzisiaj wykosilem jeczmien okolo 6 t z hektara ulecialo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 28 Lipca 2012 Ja rownierz dzis pokosilem plon 3 tony z ha reszte zebrala nawalnica z gradem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 28 Lipca 2012 Ja rownierz dzis pokosilem plon 3 tony z ha reszte zebrala nawalnica z gradem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GandalfII 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 browarny 5T średnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 30 Września 2012 a czym teraz prysnac jeczmien jary na grzyba bo juz konczy sie klosic, jak bedzie dalej taka pogoda to do zimy go 2 raz skosze. na poplonie tak pieknie rosnie i przynajmniej teraz sie nie wylegnie bo go gorczyca bedzie trzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 30 Września 2012 Witam.Nie wiem.Ale uważaj żebyś dwa razy nie płacił podatku Bo jak wykryją dwukrotny plon,to kto wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paolo405 0 Napisano 30 Września 2012 Ja już wyprowadziłem kombajn,żniwa tuż,tuż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 12 Października 2012 Jaka odrzywka prysnac jeczmien ozimy z dodatkiem siarzczanu magnezu teraz jesienia? Bo troche slaby sie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 14 Października 2012 na ozimym sie nie znam ,nikt u nas nie sieje.natomiast jary zaczal kwitnac ,klos dorodny,osci juz duze, jesli sprawdzi sie prognoza pogody dlugoterminowa to zniwa w listopadzie, tylko co z gorczyca, jak zgrac termin omlotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 30 Stycznia 2013 Jakie strategie przyjmujecie na program ochrony herbicydowej jeczmienia jarego? Nie chciałbym stosować w tym roku sulfonylomoczników i jestem ciekaw jak wy to rozgrywacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 30 Stycznia 2013 mustang forte .pozniej axial.jak narazie nie zawodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 31 Stycznia 2013 raz na jakiś czas aminopielik tercet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 23 Marca 2013 Jaką obsadę jęczmienia jarego stosujecie? Ja zastanawiałem się nad 330szt ale to w optymalnym terminie...W tym roku z optymalnego zrobił się późny termin,więc jaką obsade polecacie? Na normalnym polu w dobrej kulturze a jaką po ugorze w terminie optymalnym i opóźnionym. Odmiana Eunova. Nawożenie 130kg N w czystym. Planowałem właśnie 330szt ale nie wiem czy to nie będzie za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 26 Marca 2013 rok temu miałem zasianą eunove w okolichac 5-10 kwietnia obsada około 300 sztuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomass12345 0 Napisano 27 Marca 2013 Koledzy miał ktoś może z was odmianę IRON z hodowli Danko? Na co zwrócić szczególną uwagę przy tej odmianie ? I jakich plonów można się spodziewać na glebach IIIa i IVa przy założeniu że plantacja będzie prowadzona niemalże "książkowo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach