hurtownik500 0 Napisano 6 Kwietnia 2013 SPRZEDAM OBORNIK KURZY OD KURY NIOSKI Z KLATEK DOWÓZ NA TERENIE CAŁEGO KRAJU INFORMACJE POD NUMEREM TELEFONU 606793782 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 w czym N przedsiewnie pod jęczmień stosujecie? saletra, saletrzak mocznik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivanekk1994 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 saletrzak albo mocznik , najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 I jak planowałem tak zasiałem jęczmień,pogoda troszkę jesienna,ale poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 chyba zdecyduję się na saletrzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 300kg saletrzaku pod jeczmien powinno wystarczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 jakie macie zdanie na temat amofosek? cena wydaję się konkurencyjna ale nie wiem jak z rozpuszczalnością składników i ich granulacją. zastanawiam się nad rozsianiem pod jęczmień suprofosu 5-10-25 (1545zł/t) bądź właśnie amofoski 4-10-22 (1405zł/t) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 syp polifoske bo inne wynalazki to beda rozkałdac się do jesieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja aby słyszałem taką opinę o lubofoskach. Amofoski są na fosforytach jak polifoski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 hmm dzięki za info. poza tym czy jest sens dawania fosforu w tak opóźniony już termin siewu? może zrezygnować i dać samą sól potasową? sam już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 stosowałem różne wynalazki amo.... lubo.... i inne cudo tak że yare ale wrócilem do polifoski . stosuje polifoske 6-20-30 wiec nie musze sypac po tonie na ha, po drugie najmniej sie pyli i daleko leci a jak policzyc to cenowo nie wychodzi tak tragicznie jak by na pierwszy rzut oka wygladało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Czasem nie warto sypać tak drogiego nawozu, jeśli ktoś ma wysoką zawartość fosforu to wystarczą "mniejsze" polifoski, których wysiewa się tyle samo ile Ty tej 6-20-30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 1 Maja 2013 możliwe, że już jęczmień atakuje skrzypionka? zasiany był dość późno (17 kwietnia) aktualnie ma dwa liście. widoczne są na nich małe liczne dziurki. czy to skrzypionka? wieczorem wrzucę zdjęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 2 Maja 2013 mozliwe ze jest juz skrzypionka.w pszenicy ozimej tez zauwazylem uszkodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryciol 0 Napisano 2 Maja 2013 czym na to pryskać? nie miałem wcześniej nigdy nalotów skrzypionki... i czy w ogóle warto już pryskać przy drugim liściu czy poczekać jeszcze trochę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 2 Maja 2013 możesz jeszcze poczekać, skrzypionek największe szkody robi na liściu flagowym i podflagowym. najlepszym środkiem będzie bi 58 nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 3 Maja 2013 profilaktycznie mozna dodac jakis pyretroid do któregoś zabiegu a póżniej jak napisał malkolm bi 58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 3 Maja 2013 Bi58 na skrzypionke działa wam? U mnie w poprzednich 2 latach sie nie sprawdziło może i ograniczyło ale nie wiecej jak o połowe, a moze towar był trefny ale 2 lata pod rzad? W tym roku zmianiam myslałem o karate albo fastacu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 3 Maja 2013 dziala bi58 u mnie tylko jest problem przypala liscie z fungicydami triazolowymi.w tym roku wyprobuje eforie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 12 Maja 2013 Spotkaliście się kiedyś z takim chwastem podobnym jakby do czosnku czy cebuli? nad ziemią jakby szczypior a pod ziemią ni to głowka cebuli ni to czosnku, pierwszy raz coś takiego widzę, nigdy tego nie było na moich i na okolicznych polach, jest tego całkiem sporo w jęczmieniu głównie ale i w pszenicy się zdarza. Ciekawe czy Lintur to ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 15 Maja 2013 witam, chcialem zasiegnac poady bo mam nikle pojecie o uprawie a zajalem sie tym z koniecznosci w tym rokuzasialem mercade okol 170 kg na ha w terminie opoznionym lekko. przedsiewnie poszlo 150 polifoski 6 na ha i 150 saletraku na haogladam roslinki ,piewwsze ptanie, ogladam roslinki, maja tak jakby 3 zdzbla. czy to faza 3 czy 2 liscia??zauwazulem pierwsze chwasty na polu, pryskac juz czy poczekac do konca krzewienia?planowalem na koniec krzewienia dac mustang fotrena poczatku strzelania w zdzblo saletra 100 kg na ha5-6 dni pozniej chce dac cerone +artea w jednym zabiegu. donra kolejnosc i terminy? to nic ze cerone i artea razem gdzie jedno zalecany oprysk srednio a drugi drobno kolipsty?dac juz na chwasty czy czekac do pelni krzewienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Maja 2013 jeśli będzie tylko jeden oprysk od chwasty to możesz jeszcze chwilę poczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 15 Maja 2013 a ilew razy powinno sie pryskac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 16 Maja 2013 jeśli masz chwasty jednoliścienne to 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 19 Maja 2013 witam czy na mszyce i skrzypionke srodkiem bi 58 np to pryskam dopiero wtedy jak pojawia sie robaki? czy mozna prewencyjnie pryskac jezeli tak to kiedy? czy to samo ze srodkiem na grzyba, daje prewencyjnie czy czekam? ziarno kwaligikat zaprawiany, nie wiem czy pryska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach