szymon87 0 Napisano 28 Maja 2013 ile godzin po oprysku moze spascc deszcz?chce na chwasty prysnac mustangiem forte a caly czas sie chmurzy i caly tydzien ma padac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 29 Maja 2013 Panowie - mam takie pytanko- czy jęczmień jary można pryskać Aminopielikiem D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 30 Maja 2013 jak poznac ze juz jest faza 1 kolanka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 30 Maja 2013 Prysnałem we wtorek mustangiem. W poniedzialek planuje dac saletre + oprysk falcon z rosasolem.Czy tydzien pozniej moge pojechac z axialem czy to bez sensu alb o zla kolejnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo110470 0 Napisano 2 Czerwca 2013 Panowie - czy jęczmień jary można pryskać Aminopielikiem d ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 2 Czerwca 2013 Pryskał ktoś Linturem w fazie 1 może i nawet 2 kolanka? Ja nie bede miał wyjścia już jest 1 kolanko a dalej codziennie pada, możliwe, że w tym tygodniu pogoda się uspokoi i uda się wjechać... Co za rok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Czerwca 2013 W poniedziałek najpewniej zastosuje Tomigan 0,8L/ha i tu pytanie czy można gołączyć z Pumą? Faza 3 kolanka. Lintur zostanie na przyszły rok. Co domieszać do Artey?? Duża presja chorób więc trzeba teraz prysnąć a nie na kłosa i wypadałoby coś domieszać, Zafir (epoksy)? 0,7l?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 23 Czerwca 2013 panowiepojawila sie u mnie skrzypionka jak zboze nie jest jeszcze do konca wykloszonena srodkach pisze ze pryskac po wykloszeniu wiec pryskac czy czekac az sie wyklosi zboze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Jak sam pyretroid to ja bym jechał bo ślimaki zrobią dużo bajzlu zamim się wykłosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 23 Czerwca 2013 mam bi 58 nowy co masz na mysli mowiac sam pyretroid? to co jeszcze moge dac albo co innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Czerwca 2013 spokojnie możesz dać bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 27 Czerwca 2013 ile ziaren w kłosie powinien miec dorodny jęczmien jary?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 2 Lipca 2013 kosi już ktoś jęczmień ozimy? są te rekordowe plony czy ich nie ma? bo na niektórych forach internetowych można wyczytac że w tym roku sama wielkopolska wyprodukuje tyle zboże co cały kraj w latach poprzednich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Lipca 2013 Jak narazie we wielkopolsce zboża padły. Przy sprzyjającej pogodzie to i może tak będzie ale znając życie to wszystko porośnie i tyle z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Lipca 2013 u nas wczoraj widziałem kosili jęczmień ozimy, chyba jeszcze nie był za suchy ale muszą już brokuły i kalafiory sadzić, więc kosili co było , jak z plonem to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joekk84 0 Napisano 4 Lipca 2013 dzisiaj zacząłem kosić jęczmien ok 4,5t z ha jak na V klase co całkiem nieźle zobaczymy co pokaże na lepszych ziemiach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 9 Lipca 2013 chyba jednak plony słabe w tym roku, bo nikt sie nie chwali, w mojej okolicy jęczmienia ozimego niewiele, a ci co pokosili siedzą cicho albo przebąkują pod nosem o plonie 4t/ha i bardzo chudym ziarku, taki to już urok mokrego roku, wszystko wygląda rewelacyjnie do puki nie wjedzie sie na pole kombajnem... szkoda tylko że wraz ze słabymi plonami zapowiadają się słabe ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Lipca 2013 ja dzis jenczmien skosilem. szalu nie ma, po 4 zbiorniki od bizona z ha bylo ale zirno moge nazwac posladem. a tak pieknie sie zapowiadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 9 Lipca 2013 dziś byłem przy pszenicy, 1/5 kłosów już białych, liście już prawie martwe, będzie niewiele i to pośladu. \jedynie skagen jakoś tam wygląda, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 10 Lipca 2013 dziś widziałem k.tarnogrodu mały pasek i podobna była do skagena jakoś jeszcze resztkami sił wegetowała pewnie ok tygodnia i zacznie dosychać , u mnie kłosy pobielały pewnie poprzez podanie saletry w na kłos i ale cała roślina zielona ,gdzie nie poszło na t2 na skrzypionki to ona zjadła w 60 proc liśc flagowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 14 Lipca 2013 panowie zolkna liscie w jeczmieniu jarym ,przewaznie flagowyto grzyb czy moze reakcja na nadmiar wody? bo leje ciagle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 15 Lipca 2013 do tego ziarno jęczmienia zabarwia mi sie na fioletowo lekko, to normalne? a jak nie to co to moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 21 Lipca 2013 Panowie - w tym roku po raz kolejny bardzo ważna była ochrona na grzyba. A jare i tak cienko bardzo wyglądają- jęczmień też. W moich stronach ten rok jest nietypowy- na piachu zboża wyglądają jak nigdy bo woda uciekała szybko a na cieższej ziemi miały za mokro. Ja miałem tym razem jęczmień ozimy i musze powiedzieć że miło mnie zaskoczył. Dziś skoszone pole 10ha - 3 dni sie nad nim męczyłem bo taki gęsty i troche sie pochylił miejscami. Ale dał 8,5t/ha. 4klasa ziemi, 2 razy pryskany na grzyba i był zielony do końca. To jest rekord w mojej karierze. W zeszłym roku, też dosyć mokrym był jęczmień jary po wymarznietym pszenżycie- dał 5,75t/ha, wiec różnica jest znaczna. Ciekawe jak pozostałe zboza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymon87 0 Napisano 30 Lipca 2013 jakie macie ceny na jeczmien w skupach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 30 Lipca 2013 520 brutto.Większośc skupów nie bierze bo wolą rzepak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach